Asfaltovo-betónové monštrum leží na vysokom tlaku plynu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 9. augusta 2018, 13:00

Asfaltovo-betónová divoká skládka na Dopravnej ulici pod nadjazdom v Piešťanoch sa zväčšuje. Ku kusom veľkých betónových krýh s vytŕčajúcou elektroinštaláciou a kopami asfaltu pribúdajú igelitové vrecia, niekto tam vyhodil aj starostlivo zabalený plochý veľký predmet. Pokojne by v ňom mohol byť nebezpečný odpad. Asfaltovo-betónové monštrum leží na vysokom tlaku plynu. Keby vybuchlo, ani Vezuv nepotrebujeme.

Ilustr. foto. Na skládke pod nadjazdom pribúdajú vrecia s odpadom. Pod navŕšenými kopami je v zemi uložený plyn aj kanalizácia. (Autor: vd)

To všetko tam naváža osoba s menom: Odhodilosatosamo. Ako je možné že si to nik nevšimol? „Je to preto, že skládka je na odľahlom mieste, pri garážach bývalých Teslákov, ktorí ich používajú mnohí už len ako sklad, takže denne sem málokto zavíta. Z nadjazdu sem nevidno pre náletové dreviny a od železnice tiež nevidno pre protihlukovú bariéru,“ vysvetľujú občania, ktorí ešte nadôvažok pripomenuli: „Práve tento priestor by mal byť voľný, pretože tadiaľto vedie s takmer stopercentným odhadom vysokotlakový plyn, ba aj mestská kanalizácia. Ak by došlo k nejakej havárii, neviem, ako by to riešili kompetentní.“

Ani po dvoch týždňoch sme sa nedočkali odpovede, ako mieni mesto čiernu skládku poriešiť. Sčasti mu s tým pomáhajú občania, pretože v čase nášho fotenia skládky si po veľké betónové kusy prišiel istý Piešťanec, vraj si ich podloží v záhrade pod sudy, tam poslúžia svojmu účelu. Upozornil nás na elektroinštaláciu vytŕčajúcu z betónových kvádrov, čo naznačuje, že tento odpad pochádza z nejakej budovy. Zato vedľa je zjavné, že asfalt sem navozili z rozbitej cesty alebo parkovacej plochy.

Ak vám teda chýba podklad do základov nejakej betónovej stavby, navyberať si môžete do vôle.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava