Filmová výstava so zvučnými menami

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 6. augusta 2018, 14:00

Rok 2018 sa nesie v znamení 100. výročia vzniku prvej Československej republiky. Okrem toho sa v auguste vraciame v spomienkach aj k vstupu sovietskych vojsk na naše územie, ktoré sa udialo pred rovnými 50 rokmi. Uplynulú polstoročnicu však v našej krajine ovplyvnilo aj mnoho iných vecí, napríklad i umenie.

Fotografie sú vystavené v Piešťanskom informačnom centre. (Autor: am)

V rámci horúcej letnej prechádzky sa teraz môžete schladiť napríklad pri prezeraní kultúry na Pribinovej ulici. V Piešťanskom informačnom centre aktuálne totiž prebieha výstava fotografa Petra Stanleyho Procházku s názvom 50 rokov filmu u nás. Je pohľadom autora na čarovný svet filmu u nás v rokoch 1968 – 2018 a približuje atmosféru filmového života domácich i zahraničných hereckých legiend.

Na fotografiách môžete vidieť dnes už nebohého Mariána Labudu a film Hráč, Joža Ráža a Rabaku, Zuzanu Kocúrikovú nasnímanú po nakrúcaní filmu Muž, ktorý luže, ale aj Mariku Gombitovú s Mekym Žbirkom, ktorí sa spolu objavili v muzikáli Neberte nám princeznú. Uvidíte tiež významné osobnosti ako je Zita Furková, Marta Rašlová, Milan Lasica, Jaro Filip, Vlado Černý, Dežo Ursíny, či zahraničné hviezdy Ornellu Mutiovú a Shirley Temple Blackovú.

Keďže ide o film, nechýbajú ani snímky režisérov – Dušana Hanáka, Juraja Jakubiska, Juraja Herza, Miry Fornayovej i Agnieszky Hollandovej, ako aj fotografie kameramanov, scenáristov i ostatného štábu. Nenechajte si ujsť výstavu plnú atmosféry na pľaci, teda stretnutí pred kamerou, ale i za ňou, snímky z osláv či oceňovaní. Prístupná bude do 26. augusta.

(am)

Reprofoto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek