Florbalisti „obetovali“ mužov v prospech mládeže

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. júla 2018, 14:00

Florbalový klub FBC Páv Piešťany má za sebou ďalšiu sezónu. Tentoraz sa v nej snažili zamerať najmä na mládež, keďže sa rozhodli „obetovať“ mužov práve v prospech mládežníckych družstiev. Viac o uplynulej sezóne prezradil prezident klubu Matúš Kromholc.

Starší žiaci obsadili na turnaji Slovenského pohára tretiu priečku. © archív FBC Páv

V lige len mladší žiaci a dorastenci

FBC Páv Piešťany prihlásil do súťaže v sezóne 2017/2018 dve kategórie – mladších žiakov a dorastencov. Družstvo mužov sa rozhodli neotvoriť a takisto bol problém aj v tíme starších žiakov, kde absentoval brankár, a preto všetkých hráčov povýšili medzi dorastencov.

„V mladších žiakoch sme začínali s hráčmi, z ktorých väčšina sa zoznámila s florbalom až u nás v klube. Napriek tomu, že sa najskôr vyrovnávali so zápasovým tempom a skúsenejšími hráčmi, podarilo sa nám odohrať peknú sezónu. Vo florbale je veľké vekové rozpätie kategórií a náš káder bol najmladší. Po sezóne chlapci dostali zaslúženú odmenu – pohár a medaily. Ešte dva roky budeme môcť v tomto zložení hrať rovnakú kategóriu,“ uviedol v hodnotení sezóny na oficiálnej stránke prezident klubu Matúš Kromholc. Ten zároveň doplnil svoj pohľad na účinkovanie dorasteneckého družstva v súťaži: „Venovať sa kvalitne a naplno mládeži znamená priniesť aj nejaké obete. V tomto prípade to boli muži, ktorí dostali na rok stopku. Vlajkovou loďou sezóny boli teda dorastenci. Začiatok súťaže s novým trénerom Michalom Srncom by sa dal prirovnať k dieselovému motoru. Technika, herný prejav, kondícia a výkon postupne gradovali. Na záver sezóny v posledných troch zápasoch, v ktorých sme potrebovali bodovať, aby sme si zabezpečili účasť na majstrovstvách Slovenska, sme zlyhali a prehrali sme s takmer poslednou Trnavou, čím nám ušiel historický úspech florbalu v Piešťanoch.“

Dorastenci FBC Páv Piešťany sa na majstrovstvá Slovenska napokon neprebojovali.

Turnajové vystúpenia pávov

Okrem ligových súťaží sa piešťanskí florbalisti predstavili aj na turnajoch Slovenského pohára, a to v štyroch kategóriách.

Mladší žiaci hrali ligovú súťaž prvýkrát a podarilo sa im dostať aj na atraktívny turnaj Slovenského pohára. „Prvýkrát v lige a hneď prvá účasť na tomto prestížnom turnaji. Nervozita na hokejkách a na tele nám sťažovala pohyb, čo zapríčinilo cestu našich najmenších ‚len‘ do osemfinále. Mladší žiaci sa zúčastnili aj priateľského turnaja v Bratislave, aby získavali čo najviac herných skúseností,“ povedal Kromholc.

Starší žiaci, ktorí získali skúsenosti z dorasteneckej súťaže, potvrdili svoje kvality a po pekných aj taktických výkonoch si vybojovali konečné tretie miesto. „Nebyť gólu na 1:2 a tridsať sekúnd do konca zápasu, umiestnenie mohlo byť ešte o čosi lepšie. Pozíciu brankára vo vyššej kategórii na seba prevzal Jakub Korvín z mladších žiakov a jeho snaha i šikovnosť bola ocenená rozhodcami výberom do All Stars tímu, kam sa dostal po kvalitnom výkone aj náš obranca Sebastián Valentovič,“ doplnil Kromholc.

Mladší žiaci môžu hrať v rovnakom zložení ešte dve sezóny.

V Slovenskom pohári sa predstavili aj dorastenci, ktorí však na medailu nedosiahli. „Na výborný štart do turnaja v základnej skupine sa nepodarilo nadviazať v play-off a sériu našich zbytočných chýb dokázal súper s prehľadom potrestať. Svoju púť turnajom sme tak ukončili vo štvrťfinále, tesne pred medailovými bránami,“ pokračoval prezident klubu.

Muži FBC Páv ligu síce nehrali, no na turnaj Legiend v Topoľčanoch sa prihlásili. Pozbieraní hráči z minulej sezóny sa prebojovali až do finále play-off, kde podľahli kvalitne hrajúcej Trnave. Muži si tak z turnaja odniesli pekné druhé miesto.

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav