Prázdniny sú v plnom prúde. Kam s deťmi?

  • Cestovanie
  • 13. júla 2018, 16:00

Desať mesiacov učenia sa, testov, disciplíny a dodržiavania povinností už uplynulo. Nadišiel čas oddychu a s ním spojené i voľno. Kam sa vybrať s rodinou v Piešťanoch a okolí? Ponúkame zopár tipov, ako môžete tráviť čas s najbližšími.

Kúpalisko Eva si užívajú všetky generácie milovníkov vody. (Autor: Supa)

K letu neodmysliteľne patrí kúpanie a opaľovanie. V tomto smere je situácia v Piešťanoch taká, aká je, a je nám všetkým dobre známa. Ak sa chcete kúpať a nezaťažiť svoju peňaženku, využiť môžete početné prírodné vodné plochy, a teda vziať si so sebou vlastné jedlo, deky, prípadne i slnečníky, a vyraziť akýmkoľvek smerom.

Mnohými obľúbené Prúdy – čosi ako piešťanský Balaton.

Domáci stále obľubujú opaľovanie sa na brehoch Sĺňavy, Lida či kúsok ďalej na Prúdoch. Ak chcete aj takzvanú „pridanú hodnotu“, teda nejakú aktivitu, navštívte Ratnovskú zátoku, kde si užijete vodné lyžovanie aj sa občerstvíte. Jedlo, pitie i piesok zasa nájdete v jednej časti štrkoviska Dlhé kusy pri Hornej Strede. Z tejto vodnej plochy, na rozdiel od tých v Piešťanoch, dokonca Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne každoročne vykonáva aj odbery vody a testuje ich kvalitu. Výsledky potom zverejňuje na svojej webovej stránke v prvej polovici júla. Musíme si preto na ne ešte počkať.

Brehy Váhu za Madunicami ponúkajú súkromie.

Všetky tieto lokality vyhľadáva mnoho milovníkov vody, ak však chcete mať súkromie, zájdite k Váhu napríklad za Madunicami. Nájdete tam čosi ako „Prúdy bez ľudí“.

Na Minifarme v obci Lubina môžete zvieratká pohladkať i nakŕmiť.

Umelým kúpaliskám v Piešťanoch stále kraľuje Eva. Nafukovací akvapark tento rok budete na Hlbokej ulici hľadať márne, a tak vám zostáva na výber jedine staručké, ale stále dobre slúžiace termálne kúpalisko na Kúpeľnom ostrove. Ak sa vám táto možnosť nepozdáva, navštíviť budete musieť najbližšie Trnavu, Topoľčany, Trenčín alebo Myjavu. Vykúpať sa prípadne môžete aj v niektorom z vonkajších hotelových bazénov v Balnea Splendid, Balnea Esplanade, Thermia Palace, Hotel Granit či v Penzióne Diana, alebo na druhej strane Váhu v hoteloch Vlnka a Korekt. Ak k tomu chcete i výhľad z bazéna na panorámu Podunajskej nížiny, „vybehnite“ na chaty nad Jalšovým.

Na Ranči pod Babicou v Bojnej deti potešia živé aj vyrezávané surikaty.

Pre tých, ktorí milujú zvieratká, je tu Ranč pod Babicou v Bojnej či Minifarma Lubina. Z historického hľadiska vás poteší Balneologické múzeum Imricha Wintera v Piešťanoch, ale aj Park miniatúr v Podolí. Predovšetkým víkendové akcie pravidelne pripravujú na Hrade Beckov či Čachtickom hrade.

V podolianskom Parku miniatúr zblízka uvidíte pôvodnú podobu hradu Tematín.

A napokon mnoho podujatí, ako sú workshopy, besedy, predstavenia a podporné aktivity na čítanie, organizuje i piešťanská mestská knižnica. Tam sa však najlepšie zabavia naši najmenší.

(am)

V piešťanskej mestskej knižnici budú počas leta rôzne podujatia pre deti.

 

 

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila