Kemp Interu v Trebaticiach zrejme naposledy

  • Šport / Futbal
  • 7. júla 2018, 14:00

Po úspešnej vlaňajšej premiére sa uskutoční v Trebaticiach ďalší tréningový kemp akadémie talianskeho veľkoklubu Inter Miláno pre hráčov a brankárov od 7 do 15 rokov. V dvoch šesťdňových turnusoch, 2.-7. a 9.-14. júla, bude kemp prebiehať pod vedením profesionálnych trénerov Interu Miláno s asistenciou slovenských trénerov.

Trebatice opäť privítajú Inter Academy Camp v dvoch šesťdňových turnusoch. (Autor: archív rm)

Pozhovárali sme sa s regionálnym zástupcom a partnerom Inter Academy Radoslavom Mlynárom, ktorého spoločnosť kemp v Trebaticiach organizuje.

Viac detí z regiónu

Počas druhého ročníka Inter Academy Camp 2018 čaká na účastníkov bohatý program. „Kempu sa môžu záujemcovia zúčastniť buď každodenným dochádzaním, alebo formou rezidenčného kempu – aj s ubytovaním. Denný program pozostáva z troch tréningových jednotiek – dve dopoludnia, jedna popoludní, vždy v zmysle metodológie Interu. Medzitým je pre účastníkov pripravené stravovanie i pitný režim. Po obede v rámci oddychovej siesty vyplníme program spoznávaním Piešťan, zábavou alebo relaxom. Každý účastník si z kempu okrem množstva zážitkov a emócií odnáša certifikát, osobné hodnotenie, tréningovú sadu, oblečenie s darčekmi a najmä výzvu do ďalšieho futbalového rastu,“ uviedol R. Mlynár.

O účasť v kempe je veľký záujem, momentálne je prihlásených vyše 130 účastníkov z celého Slovenska, ale aj mládežníci z Čiech, Poľska, Rakúska, Talianska, dokonca aj z USA. „Tohto roku sme špeciálne pre deti a mládež z piešťanského regiónu a Mikroregiónu nad Holeškou pripravili po dohode z FC Internazionale špeciálnu ponuku, na základe ktorej sa v porovnaní s minulým rokom prihlásilo značné množstvo detí a takmer 25 percent účastníkov je domácich,“ pokračoval R. Mlynár.

V rámci projektu Inter Academy Camp chcú organizátori prinášať možnosť zúčastniť sa aktivít čo najväčšiemu počtu detí. S úrovňou, kvalitou, profesionalitou a materiálno-technickým zabezpečením projektu úzko súvisí aj finančná stránka účasti v kempe. Z dôvodu poskytnutia priestoru aj pre talenty zo sociálne slabších rodín a vďaka spolupráci s nadáciou Integrácia sa môžu tohtoročného kempu zúčastniť detí zo sociálne slabších rodín. „Rovnako sme v rámci vzájomnej spolupráce so Special Olympics Slovakia vytvorili počas druhého turnusu Inter Academy Camp Slovakia priestor pre prípravu 13-členného dievčenského reprezentačného tímu Slovenska ako záverečnú prípravu pred odletom na futbalový turnaj počas celosvetovej olympiády Special Olympics Games v americkom Chicagu,“ doplnil R. Mlynár.

Legenda Interu Javier Zanetti (vľavo) a organizátor kempu Radoslav Mlynár.

Príde aj hviezdny obranca Škriniar

O tréningový proces v Inter Academy Camp sa počas dvoch týždňov bude starať päť profesionálnych trénerov z akadémie a mládežníckeho sektoru FC Internazionale Miláno, ktorým bude asistovať päť lokálnych trénerov najmä z dôvodu jednoduchšej komunikácie s hráčmi. „Pre asistentov je to tiež veľká škola futbalu a skúsenosť byť súčasťou tréningových jednotiek s profesionálmi z veľkoklubu a nazrieť do metodológie tréningových procesov. V Trebaticiach je v pozícii šéftrénera alebo manažéra kempu Raffaele Quaranta, bývalý stredopoliar a kapitán viacerých klubov talianskej Serie B a C, dnes trénerský svetobežník projektov Inter Academy. Po roku sa do Trebatíc opäť vráti Valerio Candido, veľmi skúsený a úspešný tréner z liahne Interu. Prešiel takmer všetkými mládežníckymi kategóriami priamo v Inter FC a posledných päť rokov sa venuje otváraniu a rozvoju akadémií Inter vo svete ako permanent coach. O tréningy brankárov sa bude starať Michele Gardin, tréner brankárov priamo z futbalovej školy Inter v Miláne. Už tradične na ukončenie kempu očakávame príchod Marca Montiho, legendu Serie A, manažéra a technického riaditeľa Inter Academy. Samozrejme, návštevu Trebatíc a kempu nám prisľúbil aj aktuálne najsledovanejší slovenský hráč Milan Škriniar,“ predstavil R. Mlynár osobnosti Interu, ktoré sa v Trebaticiach objavia.

Okrem kempu pre mladých futbalistov sa uskutoční aj seminár Inter Coaching Clinic pre lokálnych trénerov zameraný na prácu s mládežou v akadémii Interu. „V rámci seminára sa v teoretickej aj praktickej časti dozvedia čo najviac zo zákulisia tréningového procesu mládežníckeho sektora a metodológie FC Internazionale Miláno. Zároveň počas kempu v Trebaticiach sa budú zaškoľovať aj slovenskí tréneri novootvorenej prvej akadémie FC Internazionale Miláno na Slovensku, ktorej bude po kempe šéfovať práve Raffaele Quaranta,“ priblížil R. Mlynár.

Výprava Centra futbalovej mládeže Jozefa Adamca, ktoré sídli v Trebaticiach, nedávno absolvovala výlet na zápas Inter Miláno – Juventus Turín.

Sťahovanie na Záhorie?

Práve veľkou zásluhou R. Mlynára nedávno vznikla spomenutá akadémia Interu v Stupave a pôjde tak o historicky prvú akadémiu tohto slávneho veľkoklubu na Slovensku. „Akadémiu Inter Academy IMAS Slovakia sme v Bratislave inaugurovali 5. a 6. júna. Na dvojdňovom ceremoniáli bola prítomná delegácia vedenia klubu FC Internazionale na čele s viceprezidentom, svetovou legendou a kapitánom Interu a argentínskej reprezentácie Javierom Zanettim. ‚Pupi‘, ako ho prezývajú, bol na Slovensku prvýkrát a určite sa sem bude rád vracať. Slovensko mu učarovalo a už plánujeme ďalšie projekty,“ uviedol R. Mlynár.

Zároveň aj priblížil celý proces, ako projekt vybudovania akadémie na Slovensku vznikal: „Otvorenie akadémie je výsledkom našej dlhodobej spolupráce s centrálou Interu. Celé sa to začalo pred viac ako siedmimi rokmi, keď som ešte bývalým majiteľom Interu – rodine Moratti – po prvýkrát predstavil plány s otvorením tréningového centra na Slovensku. Komunikácia a projekt sa pozvoľne vyvíjali, založili sme oficiálny fanklub Inter Club Slovakia. Celé to nabralo rýchly spád od roku 2017, keď Inter po realizácii prvých kempov v Trebaticiach prejavil veľkú spokojnosť či už s úrovňou futbalu, organizačnými schopnosťami alebo prostredím našej krajiny. Po rokovaniach a filtrácii viacerých slovenských klubov a záujemcov o partnerstvo v rámci Inter Academy sa nám podarilo na začiatku roka 2018 identifikovať silného partnera z Bratislavy, konkrétne v Stupave. Po niekoľkých vzájomných návštevách a rokovaniach sa vedenia oboch strán dohodli na uzatvorení dlhodobej spolupráce v oblasti futbalovej výchovy trénerov, mládeže, vzdelávania a prípravy chlapcov i dievčat do života, nielen športového. Inter Academy IMAS Slovakia získala exkluzivitu pre celé Slovensko s možnosťou otvárania pobočiek, tzv. affiliate programov alebo regionálnych akadémií Inter na Slovensku. Projekt je dlhodobý, sme na začiatku a čaká nás ťažká práca. Veríme, že v spolupráci so silným veľkoklubom a partnerom bude ‚odsúdená’ na úspech.“

Tým, že vznikla akadémia v Stupave, je veľmi pravdepodobné, že aj Inter Academy Camp sa sem presunie a v Trebaticiach ho tak uvidíme poslednýkrát. „Dnes je ťažko povedať, ako sa vyvinie situácia do budúceho roka. Všetko závisí od rozhodnutí a plánov centrály Inter Academy IMAS Slovakia. Práve preto prinášame deťom a mládeži možno poslednú šancu zúčastniť sa Inter Academy Camp Slovakia priamo tu, doma v našom piešťanskom regióne,“ zakončil R. Mlynár.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína