Šulekovo na jar neprehralo a dokráčalo k prvenstvu

  • Nezaradené
  • 6. júla 2018, 10:00

Po jesennej časti mnohým ani nenapadlo, že by sa Šulekovo mohlo stať majstrom ôsmej ligy. Na špici sa o postup bili Sokolovce so Žlkovcami. Ako sa však hovorí: „Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva!“ Tak to bolo aj v tomto prípade a postupujúcim do siedmej ligy sa stali futbalisti Šulekova.


Futbalistom Banky sa v sezóne 2017/2018 nedarilo, skončili poslední. (Autor: archív OTJ Banka)

Po zimnej prestávke a viacerých obmenách vedenia klubu, realizačného tímu alebo mužstva sa Šulekovu začalo dariť a z kola na kolo si pripisovali body a až sedembodový náskok Sokoloviec dobehli. O tom, kto postúpi do siedmej ligy, sa rozhodlo dve kolá pred koncom súťaže, keď Šulekovo zdolalo Sokolovce na domácom trávniku 1:0 a po tomto víťazstve Šulekovčania odskočili svojmu súperovi na tri body. Vo vzájomných súbojoch s druhými Sokolovcami mali celkovo navrch – dvakrát vyhrali a raz remizovali. Šulekovo sa počas celej sezóny prezentovalo pevnou obranou, inkasovalo len 29 gólov.

Sokolovce napriek tomu patrili k tímom, ktoré hrali najatraktívnejší futbal. Strelených 145 gólov svedčí o tom, že ich ofenzíva hrala celý rok vo výbornej forme a 32 inkasovaných gólov rovnako podčiarkuje dobrú prácu v defenzíve.

Spomedzi mužstiev z Piešťanského okresu príjemne prekvapili Šterusy, ktoré obsadili štvrté miesto a patrili k nadpriemerným tímom „osmičky“. Podľa dostupných informácií však v nasledujúcej sezóne Šterusy do ôsmej ligy nenastúpia, nakoľko nepodali prihlášku do súťaže.

Štandardne v strede tabuľky sa aj tento rok pohybovali futbalisti Kočína-Lančára. Oproti minulej sezóne si pohoršili o jednu priečku a skončili na šiestom mieste. Len o bod menej získala Nižná, ktorá však skončila o dve priečky nižšie.

Uplynulá sezóna bola veľkým trápením pre OTJ Banka, ktorá obsadila poslednú priečku. Futbalisti Banky získali len trinásť bodov, vyhrali štyri stretnutia a jedno remizovali. Zvyšných 22 duelov prehrali a sezónu zakončili s negatívnym skóre 28:118. Mužstvo Banky doplatilo na menší počet hráčov v kádri, niekoľkokrát sa stalo, že na zápas ani nenastúpili s jedenástimi hráčmi.

Najlepším strelcom súťaže sa stal útočník Žlkoviec Michal Kinči, ktorý nastrieľal úctyhodných 42 gólov. V tabuľke kanonierov za ním skončil 29-gólový Martin Bihári zo Sokoloviec a Dominik Žilka zo Šterús s 27 presnými zásahmi.

Najviac odohrala v sezóne opora Sokoloviec Tomáš Pavlovič, ktorý strávil na ihrisku 2326 minút.

Po dve červené karty sa podarilo nazbierať trom hráčom – Róbertovi Häckelovi z Dolného Trhovišťa, Šimonovi Stredákovi zo Sokoloviec a Jozefovi Poláčkovi zo Žlkoviec. Najviac žltých kariet dostal Filip Tamajka z Dolného Trhovišťa, ktorého rozhodca napomínal celkovo šesťkrát.

Poradie strelcov: 1. Michal Kinči (Žlkovce – 42 gólov), 2. Martin Bihári (Sokolovce – 29), 3. Dominik Žilka (Šterusy – 27), 4. Tomáš Kolony (Šulekovo – 22), 5. Peter Pavlovič (Sokolovce – 19)

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína