Na mestskom účte peniaze sú, investície sa však nerealizujú

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. júna 2018, 12:00

V predvolebnom období sa v Piešťanoch s plánovanými investičnými akciami akoby roztrhlo vrece. Radnica na tento účel získala z eurofondov viac ako 1,2 milióna eur a k ich financovaniu pripojila ešte i 2,2 milióna z úveru v komerčných bankách. Aj napriek dostatku peňazí realizácia stavieb viazne.

rekonstrukcia cesta sladkovicova
Mesto má aj v tomto roku na pláne opravovať cesty. Stihne to do volieb?! © apt

Poďme si aspoň časť stavebných zámerov radnice pre rok 2018 priblížiť. V mestskom rozpočte za pomoci komerčného úveru naplánovala okrem menších opráv po celom meste niekoľko stotisícových budovateľských zámerov. Napríklad rekonštrukciu Štúrovej ulice v hodnote 200-tisíc eur, na Rastislavovu chce radnica použiť 110-tisíc, na výmenu okien na Základnej škole F. E. Scherera 180-tisíc, na výstavbu parkoviska na sídlisku Adam Trajan 150-tisíc.

Na poslednom zasadnutí mestskej rady primátor Miloš Tamajka pred jej členmi dokonca vyhlásil, že sa plánujú pustiť aj do rekonštrukcie Dopravnej ulice. Aké finančné prostriedky a v akom objeme chce na to použiť, zatiaľ nespresnil.

Zároveň mesto získalo z eurofondov 601-tisíc eur na cyklochodník na Krajinskej ceste a takmer rovnakú sumu na cyklochodník na Bratislavskej ceste. No napriek tomu, že od úvodu roka uplynulo už šesť mesiacov, na uvedených investíciách sa doposiaľ nezačali ani len prípravné práce.

Dokonca podľa našich informácií na stavby ešte radnica ani nezrealizovala verejné obstarávanie na dodávateľa, a tak nemá vybraté stavebné firmy. To znamená, že realizácia stavebných zámerov poriadne pokrivkáva, ak to teda naozaj chce súčasné vedenie mesta stihnúť do novembrových volieb!

V prípade výmeny okien na škole, ak sa práce nezačnú a neukončia počas letných prázdnin, bude zrejme musieť mesto zodpovedať otázku rodičom školákov, kam majú v septembri ich deti nastúpiť. Či do budovy s vymenenými oknami, alebo na stavenisko plné robotníkov.

A tak sme na našej webovej stránke www.piestanskydennik.sk pripravili malú anketu. V nej môžete pomocou hlasovania vyjadriť svoj názor, či radnica do volieb v novembri 2018 stihne zrealizovať všetko, čo si naplánovala a má na to aj dostatok financií, prípadne len časť, alebo pre neschopnosť jej súčasného vedenia sa nestihne zrealizovať nič.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava