Prašníčania vypálili rybník Pečeňadom

V poslednom kole VII. ligy bojovali na diaľku o prvé miesto v tabuľke Piešťany a Pečeňady. Oba tímy mali výhodu domáceho prostredia, Pečeňady by sa však z titulu tešili len v prípade, keby bodovali naplno a Piešťany v dueli s Dolným Lopašovom nie. Napokon sa však prekvapenie na úkor Piešťan nekonalo, skôr naopak.

futbal pecenady prasnik
Hosťujúci Bielik strieľa hlavou prvý gól Prašníka. (Autor: gak)

V Pečeňadoch sa hral rýchly a pre diváka zaujímavý zápas, ktorý v jednotlivých častiach hry poznačili nepresné rozohrávky i verdikty rozhodcov. Prašníčania neprišli v úlohe obetného baránka a už v prvej minúte zápasu naznačili, že ich doménou budú rýchle protiútoky. Ako prvý sa na dostrel Vahalíkovej brány dostal Klein, ale mieril veľmi nepresne. Domáci odpovedali prvou veľkou šancou v 3. minúte, keď si hosťujúci Balcír vo vlastnej šestnástke až príliš veril, no v kľučkovaní loptu stratil a následne ju Bánovec namieril rovno do brankára Líšku. Ten sa vyznamenal aj v 9. minúte, keď kryl presnú strelu Kaľuhu z priameho kopu.

Hostia rýchlo zaútočili v 13. minúte no finálnu prihrávku Kubiša Spál trestuhodne zahodil strelou vysoko nad. Boli to však Prašníčania, čo sa tešili z úvodného gólu zápasu. V 16. minúte rozohral Kubiš priamy kop presne na hlavu Bielika a ten nedal Vahalíkovi šancu. Spytovať svedomie si mohol hlavne Jankovič, ktorý bránil strelca gólu veľmi laxne. Domácich to však nezlomilo a kontrovali už v 19. minúte, keď Kaľuha potrestal chybu obrancov v šestnástke a pohodlne vyrovnal.

futbal pecenady prasnik
Pozorný Líška v bráne vyrazil Kaľuhovu strelu v 9. minúte na roh.

Následne prišli ďalšie príležitosti hráčov Pečeniad, no Líška v bráne hosti čaroval a postupne zmaril gólové strely Moravanskému v 27. i 32. minúte. Napokon však do kabín odchádzali spokojnejší domáci, ktorým sa podarilo brankára hosti prekonať po druhý raz v 43. minúte, keď rohový kop rozohral Kaľuha presne na hlavu Jankoviča a ten odčinil svoju chybu pri úvodnom góle hostí.

Aj úvod druhého polčasu patril futbalistom Prašníka, ktorí sa snažili čo najskôr vyrovnať. V 46. minúte ešte Vahalík vyrazil nepríjemnú delovku Spála na roh, no po jeho rozohratí kapituloval, keď chybu obrany opäť potrestal Bielik. Do tretice sa tento hráč tešil z gólu v 52. minúte, keď center z Žažovho priameho kopu Vahalík nevyboxoval najšťastnejšie a lopta padla rovno na kopačku Bielika, ktorý z hranice šestnástky prestrelil všetko pred sebou.

futbal pecenady prasnik
Rozhodca Mucha musel dvakrát riešiť trmu-vrmu na ihrisku a rozdať karty.

Domácich však gól vo vlastnej sieti naštartoval do ofenzívy a v priebehu dvoch minút knokautovali nekoncentrovaných hráčov Prašníka. V 57. minúte unikol zadákom Kaľuha a na dvakrát prekonal Líšku, o minútu neskôr unikol znova a jeho presnú prihrávku zakončil nekompromisne pod brvno Moravanský. Ofenzívne naladení domáci mali následne ďalšie tri veľké šance, aby si výhru poistili, ale všetky prešpekulovali. V 81. minúte preto prišiel trest v podobe vyrovnávajúceho gólu, keď sa hostia z ničoho nič dostali do rohu šestnástky domácich. Striedajúci Konkuš vybojoval loptu na bránkovej čiare a nakopol ju cez päťku rovno na nohu Spála, ktorému nik nezabránil skórovať, pretože brankár Vahalík bol kdesi „na výlete“.

futbal pecenady prasnik
Moravanského hlavička v závere zápasu v bráne neskončila.

Spál dal aj konečnú bodku za zápasom v nadstavenom čase, keď sa domáci za každú cenu snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Dokonca im útočnými výletmi pomáhal aj brankár Vahalík, no v zlomovom bode sa po nezdarenom útoku nestihol vrátiť a už len spolu so spoluhráčmi sledoval, ako lopta z dobrých tridsiatich metrov letí do opustenej brány.

Pečeňady – Prašník 4:5 (2:1)

Góly: 19. a 57. Kaľuha, 43. Antal, 58. Moravanský – 16., 47. a 52. Bielik, 81. a 90. Spál

Rozhodovali: Mucha – Vrábel, Bachratý, ŽK: Antal, Kaľuha – Žilka, Klein

Pečeňady: Vahalík – Bánovec, Zubčák, Durdy (56. Michalčík), Jankovič, Antal, Kaľuha, Moravanský, Ščasnovič, Karaba (46. Izakovič, Chudý

Prašník: Líška – Spál, Kubiš, Bielik, Balcír, Adamec, Žažo (73. Konkuš), Žilka, Klein (88. Priebracha), Gyürke, Gondál

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava