Atraktívne oblasti Indie, o ktorých ste možno ani netušili

  • Cestovanie
  • 5. júna 2018, 11:15
  • Autor:Roland Vízner

India je rozsiahla krajina, kde nájdete všetko od púští až po Himaláje a od oceánov až po dažďové pralesy. Miesta Indie ako sú Agra, Jaipur, Goa či Kerala sú dnes už slovenskému turistovi dobre známe. Sami sme ich niekoľkokrát navštívili a na našej poslednej ceste sme sa zamerali na oblasti málo známe a málo turistické. Musím s veľkou radosťou konštatovať, že: oplatilo sa.

Tie tri oblasti Indie, ktorým sa budem venovať aj 6. júna na cestovateľskej prezentácii v piešťanskej knižnici, sú: Andamanské ostrovy, Národný park Kaziranga a Indický štát Meghalaya.
Andamanské ostrovy
Andamanské ostrovy, dosiaľ turistami veľmi málo navštevované súostrovie uprostred oceánu medzi Barmou a Indiou. Ešte pred pár rokmi bolo veľmi ťažké sa sem dostať, keď jedinou možnosťou bola úmorná plavba štyri dni loďou. Dnes sem lieta pätica Indických nízkonákladových leteckých spoločnosti a z Kalkaty ste tu za tri hodinky. Je to kľúčový dôvod, prečo počet turistov narástol z nuly na 200 000 ročne. Keď si predstavím, že v Indii žije vyše miliardy ľudí, tak návštevnosť bude najbližších rokoch raketovo rásť.
Andamanské ostrovy preto navštívte, kým ich indickí turisti neprevalcovali a stále sú ešte zachovaným rajom na zemi.

Pláž na Andamanských ostrovoch.

Ak chcete vedieť viac, nášho sprievodcu Andamanskými ostrovmi nájdete tu: http://eagleflyfree.com/sk/andamanske_ostrovy/
Kaziranga
Národný park Kaziranga sa nachádza v Indickom štáte Assam, v nížinách neďaleko rieky Brahmaputra. Jeho celosvetová jedinečnosť tkvie v tom, že tu žije najviac nosorožcov na svete. Preto, ak chcete ísť na safari a vidieť nosorožce, zabudnite na Afriku. V Národnom parku Kaziranga uvidíte nosorožca takmer garantovane. Hľadanie nosorožca v tri metre vysokej tráve na slonovi, počas východu slnka, je nezabudnuteľný zážitok.
Krása prírody indického štátu Meghalaya.

Meghalaya
A do tretice Meghalaya. Ak ste o tom tom indickom štáte nikdy nepočuli, tak veľmi úprimne prezradím, že donedávna ani ja. A to už som bol v Indii päťkrát. No to, čo sa tu nachádza, je neuveriteľný svetový unikát, ktorý mne pripomína mesiac Pandora z filmu Avatar. Ľudia a príroda tu spolupracujú. Miestny kmeň tu dokáže motivovať stromy, aby rástli tak, že keď sa ich korene spoja, vytvoria mosty ponad rieky. Celý proces trvá desiatky rokov. Vznikajú tak živé mosty, ktoré silnejú a mohutnejú z roka na rok a slúžia ľuďom pri chodení týmto inak drsným krajom.
Pozvánka na stretnutie s cestovateľmi

Ak vás tento krásny krátky popis zaujal, príďte v stredu 6. júna, do piešťanskej knižnice a uvidíte všetko na vlastné oči. A ak si chcete prečítať viac on našich zážitkoch z cestovaní po Indii, radi vás privítame na našej webstránke: http://eagleflyfree.com/sk
Roland a Viktória

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava