Základom úspechu bol výborný kolektív

  • Šport / Hádzaná
  • 29. mája 2018, 15:33
  • Autor:Tomáš Horký

Úspešná sezóna hádzanárov MHK Piešťany je podčiarknutá postupom do extraligy. Podľa trénera Martina Nedorosta bola základom úspechu výborná partia, ktorá ťahala za jeden povraz a zaslúžene si vybojovala právo štartu medzi hádzanárskou elitou.

V Piešťanoch extraligu majú záujem hrať, všetko však ukážu nasledujúce dni a týždne.
Piešťanskí hádzanári cestovali na odvetný duel do Malaciek s deväťgólovým náskokom. Na horúcej palubovke však museli byť pripravení na všetko. Piešťanci zápas zvládli a napriek tomu, že prehrali o gól 25:26, nič to nezmenilo na fakte, že si vybojovali právo štartu v extralige, nakoľko v súčte výsledkov z oboch stretnutí mali o osem gólov viac.
„Vedeli sme, že nás v Malackách čaká veľmi náročný zápas. My sme však k nemu pristúpili opäť dobre, vychádzali sme z kvalitnej obrany a bolo to vidieť už v prvom polčase, ktorý sme vyhrali 13:11. Po zmene strán to bolo trošku divoké, nervozita sa stupňovala a bolo tam kopec vylúčení. My sme to však zvládli a zápas sme mali pod kontrolou až do konca,“ vrátil sa k odvete tréner MHK Martin Nedorost.
Okamžite po zápase prepukla medzi Piešťancami ohromná radosť z postupu a dobre odvedenej práce počas celej sezóny, ktorá vyvrcholila práve vybojovaným právom na štart v najvyššej hádzanárskej súťaži na Slovensku.

V baráži si mužstvá nič nedarovali.

„Eufória z postupu, samozrejme, vypukla, škoda, že sme nevyhrali aj druhý zápas, ale v konečnom zúčtovaní sme boli lepší a zaslúžene sme si vybojovali postup do extraligy. Malé oslavy boli hneď po zápase. Takýto úspech sa, samozrejme, musí osláviť,“ pokračoval tréner Piešťan.
Sezóna hádzanárov z kúpeľného mesta mala stúpajúcu tendenciu a určite ju treba hodnotiť ako nadmerne vydarenú. „Išli sme krok za krokom. Najskôr sme sa chceli dostať do najlepšej štvorky a postúpiť do nadstavby. Potom sme chceli našu výkonnosť potvrdiť v nadstavbovej časti a postúpiť do baráže. To sa nám tiež podarilo a išli sme do nej dokonca ako víťaz prvej ligy. K baráži sme, samozrejme, pristúpili s plnou vážnosťou, ale brali sme to skôr ako dva porovnávacie zápasy s extraligistom. To nám však ukázalo, že kvalitu máme a postup do extraligy je čerešnička na torte celej úspešnej sezóny,“ zhodnotil spätne úspešný ročník 2017/2018 M. Nedorost.
V Piešťanoch pracovali počas práve skončeného ročníka s kvalitným kádrom, v ktorom bolo viacero hráčov s extraligovými skúsenosťami. Tí boli v MHK na hosťovaní a v kombinácii s dlhoročnými stálicami piešťanského mužstva vznikol veľmi dobrý mix, ktorého ťahala túžba za úspechom. „Musím vyzdvihnúť, že sme mali výbornú partiu, ktorá ťahala za jeden povraz. To zdobilo náš tím i hru počas celej sezóny a bol to základný kameň úspechu. Na zápasy sme chodili s 12 až 13 hráčmi, čo bolo oproti iným tímom výhodou. Chcel by som všetkým veľmi poďakovať,“ povedal Nedorost.
Piešťany si teda vybojovali právo účasti v extralige. Po športovej stránke teda všetko splnili, teraz však čakajú klub administratívno-technické záležitosti, ktoré musia splniť, aby sa v najvyššej súťaži mohli predstaviť. Ako reálne vidí tréner Nedorost, že sa Piešťanci medzi hádzanárskou elitou predstavia? „Záujem hrať extraligu, samozrejme, máme, no nič ešte nie je isté. Čakajú nás vyjednávania s hráčmi, partnermi a takisto musíme doriešiť, kde by sme extraligu hrávali. Najbližšie dni a týždne ukážu.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav