Šípkové po búrke zalialo blato

  • Spravodajstvo
  • 29. mája 2018, 08:03
  • Autor:sita, vd

Mimoriadnu situáciu vyhlásila v stredu 23. mája v Šípkovom starostka Janka Miškufová. Dôvodom bola nočná búrka, po ktorej v obci zostala cesta zaliata blatom.

Pomôcť s čistením prišli dobrovoľní hasiči z Vrbového aj profesionáli z Piešťan, do prác sa zapojili aj ľudia z družstva a miestni občania.
„Po nočnej búrke sa potok Šípkovec vylial z brehov a celá dedina je v blate,“ popísala situáciu Janka Miškufová. Z Vrbového prišlo na pomoc do susednej dediny šesť hasičov s dvomi kusmi techniky. Komunikácie podľa ich predsedu Filipa Gona čistili lopatami i metlami, k dispozícii mali aj nakladač poľnohospodárskeho družstva. Práce na definitívnom vyčistení ciest trvali ešte niekoľko dní.
Búrka nebola podľa starostky jedinou príčinou vzniknutej situácie, tou druhou bolo aj nie najšťastnejšie siatie kukurice v okolí dediny. Priama finančná škoda však obci podľa J. Miškufovej nevznikla, škody rátajú len dedinčania vo svojich záhradkách. 

V regióne nepadali len stromy


Piešťanskí hasiči riešili viacero prípadov nalomených a spadnutých konárov či stromov, zasahovali aj pri povodni. Prvé výjazdy tohto typu mali v utorok, s pílami napríklad išli k Prašníku, kde cestu križoval celý strom.
Vo Vrbovom na Mikulášskej ulici po silnom vetre spadol drevený altánok na odstavené BMW, takže hasiči museli prístrešok opatrne rozobrať, aby ešte viac nepoškodili auto. V stredu opäť mierili do Prašníka, kde dážď splavil na cestu nánosy bahna. Keď ju očistili, mierili k povodni do Šípkového, kde tiež čistili cestu od blata. V piatok 25. mája zavŕšili „pílové“ výjazdy v Dubovanoch, kde bránil premávke spadnutý strom.
Kuriozitou bol výjazd hasičov k pripálenej strave na sporáku v byte na Ulici A. Hlinku v Piešťanoch. Do uzamknutého bytu sa dostali pomocou rebríka cez balkón. Kastról ochladili, sporák vypli a v zadymenom byte nasadili pretlakovú ventiláciu.
V pondelok 21. mája sa v obci Banka zrazili vozidlá Nissan Micra a Fiat Ducato. Jedno z áut blokovalo v hustej premávke polovicu cesty a vytekali z neho prevádzkové kvapaliny.  Pri nehode sa nik nezranil, hasiči vykonali protipožiarne opatrenia a cestu posypali vapexom. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava