Načapujte si eko drogériu do vlastných nádob

  • Nezaradené
  • 19. mája 2018, 11:38
  • Autor:inz

Trnavský kraj vyprodukoval za rok 2017 najviac odpadu na obyvateľa. Piešťany sa ocitli na štvrtom mieste v rebríčku okresných miest. Na jedného obyvateľa v kraji pripadlo 478 kg odpadu. Prečo priemerný Dán minie štyri igelitky ročne, zatiaľ čo Slovák 466?

Keď sa o problematiku životného prostredia a dopadu konania jednotlivca naň zaujímame bližšie, zostaneme šokovaní. Znečistené sú nielen naše lesy, moria, pôda. Mikroplasty už vedci identifikovali aj v pitnej vode, ktorá prúdi do našich domácností! Našťastie, existujú isté spôsoby, ako túto neútešnú realitu aspoň zmierniť.
Nákup do vlastných nádob a nie do jednorazových plastov, odber od lokálneho pestovateľa alebo chovateľa navyše podporí konkrétneho človeka, nie anonymné reťazce. Ovplyvníme tým zdravie našej planéty aj naše. Výbornou správou je, že sa dá bezobalovo nakúpiť drogistický tovar už aj v Piešťanoch v obchodíku Dobrotéka na starom trhovisku.
„Naša čapovaná drogéria je stopercentne ekologická, a tým pádom plne odbúrateľná v životnom prostredí. Je zdraviu neškodlivá, netoxická, bez dráždivých látok a farbív, parfumovaná prírodnými silicami. Je ideálna na problematickú a citlivú pokožku, ale aj ako prevencia. Obsahuje iba rastlinné zložky z organického pestovania, preto je rýchlo, ľahko a plne biodegradovateľná,“ informuje majiteľka Danka Kulifajová a dodáva: „Otázka životného prostredia nám nie je ľahostajná, väčšina našej kozmetiky je balená v skle, máme aj deodoranty či balzamy na pery v recyklovanom papieri.“
Pri návšteve sympatického rodinného obchodíka vás ovanie príjemná vôňa byliniek a poteší osobný a úprimný prístup majiteľov. Na tomto mieste tak trochu pripomínajúcom babkinu kuchyňu nájdete okrem čapovanej drogérie aj slovenskú prírodnú ručne vyrábanú kozmetiku či výrobky na prírodnú liečbu.

Dobrotéka


Nálepkova 28 (staré trhovisko), Piešťany
tel.: 0950/44 66 06
FB/IG/www: dobroteka.sk
e-mail: dobroteka@dobroteka.sk
V Dobrotéke nájdete rozmanitú ponuku prírodných produktov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín