Poslanca Hudcoviča z radnice vyhnala upratovačka

  • Spravodajstvo
  • 15. mája 2018, 08:08
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Minulotýždňové zasadnutie piešťanskej mestskej rady okrem rekordného šesťhodinového maratónu prinieslo tiež zarážajúce informácie či vtipné momenty.

Dozvedeli sme sa, že s výstavbou plavárne to až také horúce nebude, ale i to, že rokovanie komisie pre legislatívu a právo, ktorej predsedá Tomáš Hudcovič, rozpustila radničná upratovačka. Jednoducho jej skončila pracovná doba. Podrobnosti prinášame v tomto riporte.
Mestská rada mala na rokovaní aj Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Piešťany. Poslankyňa Iveta Babičová k nemu utrúsila poznámku, že je síce pekný, ale na škodu sa pri rekonštrukcii ulíc nepostupuje podľa neho. Poslanci a vedenie mesta si vraj nápady na rekonštrukcie ulíc vyťahujú ako kúzelník zajace z klobúka.
Rovnako Babičová „obúchala o hlavu“ vedeniu mesta objekt niekdajšej základnej školy na sídlisku Adam Trajan, ktorý už roky bez využitia chátra. Peniaze vyčlenené predchádzajúcim vedením mesta na asanáciu sa utopili v rozpočte a prejedli, lenže ruina ostala a je pre detské hry nebezpečná. Primátor Miloš Tamajka poslankyňu uistil, že na tento problém nezabúdajú a v súčasnom období prebiehajú rozhovory s trnavskou Univerzitou Cyrila a Metoda o umiestnení Fakulty balneoterapie do tohto objektu.
Na svetlo sa vyplavili i problémy so začatím výstavby mestskej plavárne na okraji parku v dotyku s futbalovým štadiónom. I keď v marci radniční úradníci poslancov uisťovali, že všetko je v poriadku, tak na mestskej rade jej členovia poukázali na fakty, ktoré o tom príliš nesvedčia.
Akosi sa v procese rozhodnutí „utopili“ územné i stavebné povolenie plavárne a radnica musí celý proces začať úplne odznova. A tak je viac ako pravdepodobné, že pre tieto zdržania sa 3,5-miliónový úver na výstavbu plavárne nedostane ani na rokovanie mestského zastupiteľstva. Administratívne patálie pri vystavení stavebného povolenia akoby nasvedčovali, že sa do výstavby plavárne „sľubotechnám“ z predchádzajúcich volieb nechce.
Potešiteľné aspoň je, že Služby mesta Piešťany (SMP) vedia zarábať peniaze. Horšie je, že každý by ich chcel minúť inak. Na mestskej rade sa totiž rozoberala informácia riaditeľky tejto mestskej eseročky Hany Dupkaničovej, že by chceli zo svojho hospodárskeho zisku rozšíriť a zrekonštruovať kvetinovú predajňu na cintoríne na Bratislavskej ceste. Hodnota investície predstavuje 56 200 eur a jej cieľom je hlavne skvalitniť cintorínske a pohrebné služby.
Riaditeľkin zámer poslanec Tomáš Hudcovič okomentoval, že on ako podnikateľ by si poriadne zrátal návratnosť takejto investície, či sa vôbec oplatí. Škoda, že sa takto zodpovedne nesprával v závere minulého roka, keď sa v Rezorte Piešťany rozdeľovali kšefty jeho kamarátom.
Pri čítaní stanovísk mestských komisií k tomuto materiálu poslanca Juraja Brnu zaujalo, že nakladanie so ziskom SMP neprerokovala Hudcovičova komisia pre legislatívu a právo, pretože im vraj rokovanie ukončila radničná upratovačka, ktorej končila pracovná doba a ona musela mestský úrad pozamykať.

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf