Zámok lásky zhrdzavel, ale Zuzka a Martin sú manželmi

  • Spravodajstvo
  • 11. mája 2018, 02:08
  • Autor:Viera DUsíková

Dali sme si námahu a spočítali sme zámky na Moste zaľúbených pred hotelom Eden v Piešťanoch. Je ich tam takmer dvetisícštyristo.

Svoju lásku si tam ako prvé zamkli na Valentína v roku 2012 hviezdy šoubiznisu – majsterka vo fitness Nikol Weiterová s priateľom, finalistom súťaže Muž roka Tomášom Hradeckým, rovnako herečka Elena Podzámska a jej láska – profesionálny tanečník Matej Chren a tiež speváčka Zuzana Haasová s priateľom Martinom Kostkom alias dídžejom Orechom.
Nik z nich vtedy pred šiestimi rokmi ani len nepripustil, že by o nejaký čas mohli potrebovať karbobrúsku. Spolu s uvedenými známymi osobnosťami si lásku na dovtedy úplne prvom slovenskom moste zamilovaných uzamklo ešte ďalších tridsaťtri párov. Čo myslíte, koľko z nich zotrvalo vo vzťahu? Boli by ste prekvapení.

Zuzana Haasová a Martin Kostka (dvojica vpravo) si svoj zámok lásky zamkli dokonale – ich vzťah dospel ako jediný z oslovených v roku 2012 až k manželstvu.

Hoci len z malej vzorky štyroch párov, ktoré sme vtedy oslovili, sa po šiestich rokoch tri páry rozišli. Verní si ostali len tí, čo sa pred kamerami dušovali, že ich láska vydrží až dovtedy, kým nepadne piešťanský most lásky.
Touto dvojicou boli vtipom sršiaca speváčka a herečka Zuzana Haasová a jej partner Martin Kostka. Už vtedy ho Zuzana volala jednoducho: Orech. Martin je totiž dídžejom Orechom. Na zelený zámok, ktorý si vtedy uzamkli na zábradlie krížom cez jednu zo zvislých tyčí, mali vygravírované: „Zuzana Orech.“
Na prvom slovenskom moste zamilovaných pred hotelom Eden je takmer 2400 zámkov lásky, mnohé už riadne zhrdzaveli.

Zuzana vtedy odhodila svoj kľúč od zámku pod mostík, Martin si ho uložil do vrecka bundy. „Chystám sa ho odhodiť do Váhu,“ prezradil vtedy jej partner, dnes manžel. Táto dvojica neustále vtipkovala a slávnosť si užívala naplno. „Ja som si Zuzku zamkol už doma. Naša láska vydrží až dovtedy, kým tento most nespadne,“ smial sa Martin.
A aká bola ich reakcia, keď sme po rokoch objavili ich už koróziou a vplyvmi počasia ošľahaný zelený zámok na tom istom mieste, kde si ho uzamkli? „Ďakujem úžasne. Neuveríte, ale pred dvomi týždňami sme tam boli a hľadali ten náš zámok, no nenašli sme ho. Bolo ich tam prevelice veľa. Skvelé, ste super tím. Ak by ste chceli rozhovor pre Piešťanský týždeň, veľmi rada prídem do Piešťan a stretneme sa,“ uviedla Z. Haasová a šťastne sa pritom usmievala.
Takto vyzerá zámok Zuzany a Martina po šiestich rokoch.

Medzi tridsiatimi pármi, ktoré v roku 2012 vyhrali anketu internetového portálu a získali zámok, sme pred Edenom počas slávnostnej ceremónie strihania pásky oslovili aj Kristínu a Daniela z Moravian nad Váhom. „Chodíme spolu už dva roky, lásku sme si zamkli a karbobrúsku určite tak skoro potrebovať nebudeme,“ dušovali sa vtedy po uši zamilovaní Moravanci. Aj ich vzťah preveril čas. „Už nie sme spolu, po šiestich rokoch sme sa rozišli, takže tak…“ skonštatoval Daniel.
To tak býva, že čas všetko ukáže a preverí. A všetko chce naozaj svoj čas. Aj zamilovanie, aj odmilovanie, aj znovuzamilovanie. Tak vážení, je máj, nuž nech na moste pribudnú ďalšie zámky. Možno práve tá vaša láska bude taká ako Zuzkina a Orechova – pravá orechová! „Len kľúče nehádžete do fontánky,“ odkazujú vám chlapi zo Služieb mesta Piešťany, ktorí ich potom musia vyberať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava