Každodenná opekačka s grilmi z Garga bude hračka

  • Nezaradené
  • 5. mája 2018, 09:15
  • Autor:vd

Už naše staré mamy sa v máji sťahovali s hrncami a panvicami do letných kuchýň. Z dvora bez prezúvania do papúč sa postavili rovno k sporáku. V letnej kuchyni sa písali dejiny rodiny, tam sa odohrávalo všetko.

Časy sa menia, romantika ostáva. Moderné gazdinky dnes pripravia kompletný obed i so špecialitkami na terase či v záhradnom altánku pomocou moderných grilov.
Tie, čo používajú plynový, iba otočia gombíkom a steak, pizza, zelenina či vajíčkový chlebík je o pár minút na stole. Grilovaná kukurica alebo jabĺčko je bonus, ktorý ocení aj sused pobehujúci za plotom s kosačkou. Má to svoje výhody. Vo vnútri bytu sa neprekuruje, v kuchyni je poriadok, žiadne pachy, žiadne omrvinky či mastné fľaky. Všetko sa deje v altánku. Tam sa píšu letné dejiny súčasnej rodiny. Vitajte vo svete grilovania! Leto si pýta pôžitky, tak prečo mu ich nedopriať?
Aká bude frekvencia grilovačiek?
Lenže ako si vybrať gril? Záleží na tom, či budete grilovať štyri-päťkrát za leto alebo každý deň. Pri kúpe grilu platí – kvalitu neoklameš a výkon grilu tiež. Aby váš obľúbený steak ostal vo vnútri šťavnatý, mal by mať gril aj infražiarič, ktorý do minúty vyvinie teplotu 980 stupňov. Mäso sa zatvorí, šťava v ňom ostane a potom sa vloží na pár minút do grilu. Takto sa skráti príprava, steak – či už stredne alebo viac prepečený – je chutný, šťavnatý, voňavý.
„Odkedy mám v altánku zabudovaný plynový gril, jedlo tam pripravujeme každý deň v lete. Po ceste domov z práce mi manželka zavolá, čo nakúpiť a potom si spolu grilujeme. Je to spojenie príjemného s užitočným. Oproti grilovaniu na drevenom uhlí získame čas, naozaj stačí len otočiť gombíkom,“ uviedol výhody moderného grilu z predajne Gargo v Piešťanoch jej majiteľ Peter Urminský.
A aby ľudí i svojich zákazníkov naučili v Gargu grilovať, naplánovali si grilovačku so šéfkuchárom. V predajni krbového štúdia na Žilinskej ceste tak budete môcť v piatok 8. júna od 12.00 do 18.00 h zažiť a naučiť sa finty grilmajstra. Gargo vám zasa poradí, ako zmeniť obyčajnú grilovačku na kulinársky zážitok. Preto zoberte vašich blízkych a príďte. A ak ešte gril nemáte, tu vám určite poradia so správnym výberom.

Ilustračné foto

Plyn alebo drevené uhlie?
Ak sa rozhodujete pre kúpu grilu, položte si zásadnú otázku. Budem grilovať len občas? V záhrade, v prírode či na chate? Alebo takmer každý deň doma…
Trh ponúka neskutočnú ponuku grilov, ktoré sa odlišujú tvarom, použitými materiálmi, zdrojom tepla, funkciami aj spôsobom výroby. Nie je ľahké si vybrať tak, aby investícia zodpovedala kvalite. Pred jeho nákupom je potrebné uvedomiť si najmä – ako často a kde budeme grilovať, aké máme priestory na uskladnenie grilu mimo sezóny, samozrejme aj osobný vkus, pre koľko ľudí sa bude grilovať, ako aj iné faktory, napríklad vôňu, rýchlosť grilovania… Tie môžu ovplyvniť zdroj tepla na grilovanie, preto by mala byť pri výbere grilu jednou zo zásadných otázok: Plyn alebo drevené uhlie?
Ak hľadáte lacnejšie riešenie, kúpte si gril na drevené uhlie. Príprava mäsa na nich ale nemusí niektorým ľuďom pre priame prepaľovanie odkvapkávajúceho tuku vyhovovať. Ak vás nebaví dlho čakať, kým sa gril rozohreje na prípravu pokrmov, kúpte si plynový gril. Tie patria k užívateľsky veľmi komfortným. Na ohrev sa využíva plyn z propánových fliaš. Menšie kartuše sú vhodné aj do prenosných grilov, objem náplne stačí na 4,5-hodinovú grilovačku.
Pri kanadských griloch značky NAPOLEON, ktoré ponúka predajňa Gargo v Piešťanoch, sú k dispozícii rôzne vychytávky. Mäso odkvapkáva systémom bez tvorenia karcinogénnych látok, dá sa pripraviť aj jemným údením a ten, čo miluje grilovanie na drevenom uhlí, si na horáky položí liatinovú vložku s požadovaným dreveným uhlím a pomocou horákov skráti proces rozpaľovania a prípravy pokrmu. Na boku grilu je varič, takže si môžete zároveň s grilovaním variť hoci slepačiu polievku či vysmážať nedeľné rezne.
Prečo NAPOLEON? Lebo dobyl svet
Záhradné grily NAPOLEON sú teda určené pre zvýšenie komfortu vo chvíľach relaxácie s vašimi blízkymi. „Spĺňajú požiadavky kvalitného domáceho grilovania na vysokej úrovni, nielen technického prepracovania a výkonu, ale aj dizajnu. Vyberajú si ich dokonca klienti do komerčného využitia, ako sú reštaurácie,“ konštatoval predajca.
Či teda zvolíte spôsob grilovania na plyne alebo drevenom uhlí, grily NAPOLEON vás iste prekvapia svojou praktickosťou, dizajnom a kvalitou. Do piešťanského Garga ich dovážajú aj s príslušenstvom od jedného z najlepších výrobcov na svete.
Ilustračné foto

Kto je tým výrobcom a akú má uvedená značka históriu?
NAPOLEON je kanadská rodinná spoločnosť s 40-ročnou tradíciou, ktorá svoje produkty stavia pre všetkých milovníkov grilovania. Sortiment NAPOLEON zahŕňa vysoko kvalitné a výkonné grily, vyrobené z kvalitných materiálov a komponentov, zostavené tak, aby maximálne vyhovovali všetkým svojim užívateľom a vytvorili z bežného grilovania úplne nevšedný zážitok. Špičkové technológie, výkon a použité materiály radia grily NAPOLEON medzi úplnú elitu, ktorá je dostupná všetkým, či už chcete gril na balkón, chatu, k rodinnému domčeku alebo pre vašu reštauráciu. Kvalita, dizajn, inovácie, zákaznícky servis a technológie – práve to sú hlavné dôvody, prečo je NAPOLEON jednou z najpredávanejších značiek na svete a jeho predaje stále narastajú. Veríme, že aj vy si vyberiete správne a zvolíte k vašej spokojnosti práve NAPOLEON.
Jednotka v predaji grilov
V dnešnej dobe je NAPOLEON jednotkou v predaji vonkajších grilov v Kanade a svoje postavenie v top dvojici výrobcov si tiež drží aj v Spojených štátoch amerických. Na produkty spoločnosti NAPOLEON vsádzajú už stovky tisíc spokojných zákazníkov v Európe, ku ktorým každoročne pribúdajú desaťtisíce ďalších.
Všetko sa to začalo v roku 1976, keď malá firma rodiny Schroeterovcov začala vyrábať oceľové zábradlie v mestečku Barrie, v štáte Ontario v Kanade. V tej dobe si nikto nedokázal predstaviť, aká budúcnosť čaká firmu Wolf Steel Ltd., dnešný NAPOLEON. Od doby, keď vzišli z výrobnej linky prvé krbové kachle, uplynulo už 30 rokov a v tej dobe si dal Wolf Steel záväzok – neustále zlepšovať svoje produkty a byť jedným z najlepších vo svojom odbore. Tak v roku 1981 vznikol obchodný názov spoločnosti – NAPOLEON – a spolu s ním aj prvé grily. Tento krok sa neskôr ukázal ako prelomový a vďaka nemu je dnes značka NAPOLEON známa po celom svete.

Škola Grilovania v Gargu


Vážení priaznivci grilovania, radi by sme vás pozvali na grilovačku s naším šéfkuchárom, ktorá sa uskutoční v piatok 8. júna od 12. do 18. hodiny pri našej predajni krbového štúdia na Žilinskej ceste v Piešťanoch. Zoberte vašich blízkych a príďte. My vám zasa poradíme, ako zmeniť obyčajnú záhradnú grilovačku na nezabudnuteľný kulinársky zážitok.
PS.: Prosíme o potvrdenie vašej účasti na gargo@gargo.sk alebo na tel. čísle 0911/109 785.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav