Vo vodičke ako vo vatičke

  • Nezaradené
  • 26. apríla 2018, 07:51
  • Autor:Gabo Kopúnek

Ak sa povie Piešťany, každému sa hneď vyjaví pred očami barlolámač ako symbol kúpeľov. Kto mesto raz navštívil, tak si zväčša opráši pamäť obrázkami z Kúpeľného ostrova, pešej zóny či priľahlého parku.

Áno, zo zablatenej dediny urobili svetoznáme liečebné centrum Winterovci, po ktorých tu ostalo mnoho najmä architektonických pamiatok. Obal v podobe fasád budov však nie je všetko a v mnohých prípadoch aj ten obal už má svoje za sebou. Precitnete však, ak prekročíte ich prah a vstúpite dnu.

Časť interiéru „kráľovského“ apartmánu.

Smola. Noblesu, akou dýchali kúpele pred sto rokmi, už takmer nikde nenájdete. Kursalon je zatvorený, hotel Slovan zdevastovaný a aj ten päťhviezdičkový hotel na ostrove už neponúka to, čo by človek hľadajúci dávnu atmosféru vyžadoval. Len reštaurácia a kaviareň na prízemí dýchajú secesiou.
V apartmánoch sa vyspíte ako vo vatičke.

Ako teda vyzerali Piešťany v čase svojho zlatého veku? Okrem archívnych čiernobielych fotografií vám dá odpoveď nenápadná Villa Vodička na Námestí slobody.
Vďaka jej majiteľom sa jedným krokom cez prah dverí prenesiete do dávnej minulosti. Dobový interiér so štýlovým nábytkom, zrkadlami i servisom už niekoľko mesiacov návštevníci obdivujú pri dobrej kávičke či zákusku.
Ružový salónik obľubujú ženy. Kto vie prečo.

Teraz však môžete uvidieť oveľa viac. V rámci dňa otvorených dverí dostanete odpoveď na otázku, ako bývali vznešení kúpeľní hostia za čias Winterovcov. Vopred len prezradíme, že ako vo vatičke.
Štýlový wellness čaká na prvých hostí.

Presvedčiť sa však musíte sami. Rovnako je to aj so štýlovým wellness, ktorý ku kúpeľom patrí. Je nielen liekom na ubolené telo, ale aj pokrmom pre zvyšné zmysly. Stačí len chcieť nasýtiť seba i svoju dušu nevšedným zážitkom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela