Elektroodpad vyhodíte aj na svojej ulici

  • Spravodajstvo
  • 25. apríla 2018, 07:42
  • Autor:Daniela Serišová

Piešťany sa nedávno pridali k moderným mestám, ktoré pre svojich občanov prevádzkujú koše na elektroodpad. O osadení červených kontajnerov informoval prostredníctvom sociálnej siete aj poslanec Peter Jančovič. Ten totiž viackrát apeloval, aby mesto podobné koše zabezpečilo.

Jeho snaha priniesla želané ovocie a batérie či iné malé elektrospotrebiče môžu občania vyhodiť aj do košov v mieste svojho bydliska. „Som veľmi rád, že už aj Piešťany majú koše na zber elektroodpadu. Veľakrát som apeloval, aby radnica využila ponuku systému zberu elektroodpadu spoločnosti Asekol, a tak sa Piešťany pripojili k ostatným mestám, ktoré už v tomto systéme sú. Prosím všetkých, aby triedili elektroodpad, má to veľký environmentálny význam,” vyzýva Peter Jančovič prostredníctvom sociálnej siete.
Do nových červených nádob sa môžu hádzať tieto elektrospotrebiče: všetka spotrebná elektronika vrátane príslušenstva, videokamery, digitálne fotoaparáty, malé elektrické a elektronické hudobné nástroje, výpočtová technika, faxy a záznamníky, telefónne prístroje, tlačiarne, malé stolné kopírky, kalkulačky, herné konzoly, videohry vrátane ovládačov, elektrické hračky, batérie a akumulátory a iné elektrospotrebiče, ktoré sa do nich zmestia.
S monitormi, televízormi, žiarovkami ani výbojkami tam nepochodíte, tieto zoberú v zbernom dvore. Nádoby na elektroodpad sú veľkým posunom vpred v triedení odpadu. Starší či imobilní ľudia majú problém odovzdávať odpad v zbernom dvore, tieto koše im to uľahčia. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava