Požiare, nehoda cyklistky i zrazený srnec

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2018, 07:45
  • Autor:vd

Po upratovaní odvodňovacieho kanála na Banke ostali na Odborárskej ulici tlejúce zvyšky popílených kríkov. Mini požiar s rozlohou dva metre štvorcové poriešili v utorok 17. apríla popoludní piešťanskí hasiči.

Tých v ten deň ešte zavolali do Veselého, kde v poli pri zvážnici tleli viaceré kopy navŕšeného kompostu. Išlo o hnojisko, takže aj keď tam hasiči nastriekali vodu a kopy vysoké asi dva metre deštruovali lafetovým prúdom, hnojisko je hnojisko – tlieť a „dymiť“ bude stále. Ide totiž o prirodzený kvasný proces.
Na Banku vyrážali hasiči aj v piatok 20. apríla podvečer, tentoraz k horiacemu prístrešku pri rodinnom dome na Žiackej ulici. Požiar sa ešte pred príchodom hasičov pokúšal zlikvidovať pomocou záhradnej hadice a vody majiteľ rodinného domu.

Požiar uhasili až privolaní hasiči.

Hasiči si ešte ani poriadne nezbalili veci a už ich volali k ďalšiemu zásahu – na Teplickú ulicu v Piešťanoch. Tam v ten deň na križovatke Meštianska-Teplická došlo k dopravnej nehode. Účastníkmi boli staršia cyklistka z Piešťan a vodič Škody Octavia z Ratnoviec. Po príchode jednotky sa už záchranári starali o zranenú cyklistku, takže hasiči iba vykonali na havarovanom aute protipožiarne opatrenia. V ten deň ešte vyrážali k olejovej škvrne na Vrbovskej ceste. Škodliviny odstránili vapexom.
V sobotu 21. apríla mala hasičská jednotka dva výjazdy. Najskôr okolo tretej popoludní riešila požiar osobného auta Ford Focus, odparkovaného pri zastávke autobusu na Vrbovskej ceste na výpadovke smerom k diaľnici a v noci zasahovala pri Hornej Strede, kde srnec podbehol pod kolesá nič netušiaceho vodiča Fordu Fiesta z Banky.
Pri prvom zásahu bolo auto v plameňoch, najmä jeho motorová časť a poškodený bol aj interiér. Uhasiť plamene sa podarilo až profesionálom pomocou vysokotlakového prúdu vody. Pravdepodobnou príčinou tohto požiaru bola technická porucha. Pri druhej udalosti už srncovi nebolo pomoci. Hasiči vykonali na havarovanom aute protipožiarne opatrenia a pre istotu osvetľovali miesto nehody, aby tam nedošlo ešte k vážnejšej udalosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav