Manželstvo v kocke pobavilo

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 22. apríla 2018, 08:06
  • Autor:Daniela Serišová

O tom, ako prežiť aj sto rokov po boku svojho partnera v nekonečnom manželstve, sa mohli poučiť, ale hlavne pobaviť aj piešťanskí diváci. Hra s názvom Manželství v kostce priniesla na divadelné dosky Domu umenia majstrov Zuzanu Kronerovú a Oldřicha Navrátila.

Komédia z pera Ľuboša Baláka hovorí o večnom súboji muža a ženy, ktorý netrvá iba sto rokov a netýka sa iba dvoch ľudí. Trochu extrémnejšie v hre vykresľuje život Marcely a Emila od ich zoznámenia sa až po smrť. Vtipné repliky, napríklad o tom, koľkokrát sa manželia navzájom pokúsili zabiť a za čo, nenechali nikoho chladným.
Štyristočlenné obecenstvo Domu umenia zaimponovalo aj hercovi Oldřichovi Navrátilovi. „Tá hra je komorná, a keď som uvidel tú obrovskú sálu a také množstvo ľudí, bolo to úplne iné. Ale atmosféra je tu úžasná,“ pochvaľoval si herec. V divadelnej hre sa nájde každý jeden manželský pár. „Keď si hru prečítala moja žena, povedala: To nie je možné, to sa celé naše manželstvo autor schovával u nás pod posteľou?“ so smiechom spomína herec a dodáva, že reakcie všetkých sú po zhliadnutí hry rovnaké.
Hereckej dvojici padli roly ako uliate, čo ocenili diváci aj standing ovation. Herečka Zuzana Kronerová nám po dohraní prezradila, že piešťanskí diváci videli túto hru po prvýkrát v česko-slovenskej verzii. Je totiž napísaná a doteraz vždy hrávaná po česky, ale keďže Zuzana je Slovenka, Slovákom chcela hru predviesť v rodnej reči.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín