Auto prerezilo zábradlie a viselo nad železnicou

  • Spravodajstvo
  • 9. apríla 2018, 13:46
  • Autor:Viera Dusíková

Piešťanskí hasiči mali v uplynulom týždni plno práce. Vyťahovali divú sviňu zo Sĺňavy, asistovali pri dopravných nehodách v Trebaticiach, na Banke a v Sokolovciach a pomáhali aj policajtom zapadnutým v štrku na Bodone.

Počas veľkonočného pondelka mali piešťanskí hasiči prácu s vyťahovaním utopenej divej svine z vĺn vodnej nádrže Sĺňava. Nehybné telo zvieraťa vyťahovali za pomoci trhacieho háku na umelo vytvorenom provizórnom polostrove pri Kubánovej zátoke. Naložili ho na štvorkolku a odviezli. Prípad rieši polícia spolu s Povodím Váhu a miestnymi poľovníkmi.
V Trebaticiach sa v pondelok 2. apríla v noci zrazili dve osobné autá VW Passat a Mazda 323. Pri nehode boli piati zranení, hasiči im poskytli pevú predlakársku pomoc, a potom ich odovzdali do rúk záchranárov. Na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia a miesto nehody upratali.
V obci Banka neďaleko vjazdu do kúpeľov havarovali v utorok 3. apríla popoludní osobné motorové vozidlá Paugeot 2017 a Škoda Felicia. Našťastie, lekár vylúčil zranenie detí, ktoré sa v autách viezli, takže si to odniesli len plechy.
Kuriózna nehoda sa stala na železničnom nadjazde. Smerom k Tescu viedla vozidlo mladá žena z Kocuríc, ktorá nabrala zábradlie a jej Fiat ostal visieť nad železničnou traťou do Vrbového. Úlomky popadali na opustené koľajisko. Posádke sa, našťastie, nič vážnejšie nestalo. Hneď na druhý deň nabehli na miesto nehody cestári a dieru v zábradlí provizorne zabezpečili.
Ďalší kuriózny výjazd mali hasiči, keď vyťahovali policajné auto zapadnuté v štrku. Stalo sa to vo štvrtok 5. apríla okolo pol štvrtej ráno, keď polícia vykonávala obhliadkovú jazdu v časti Bodona – Lido.

V Bašovciach opäť vyčíňal podpaľač.

Už „dávno“ nehorel kontajner odpadu v Bašovciach pri rybárskej bašte. Tento rok uvedený kontajner hasili príslušníci HaZZ už tretíkrát. Tentoraz im na likvidáciu úmyselne založeného ohňa stačil lafetový prúd.
Nedeľu si v Sokolovciach skomplikovali dvaja vodiči osobných áut VW Polo a Hyunday Tuscon, keď do seba narazili na Piešťanskej ulici. Keďže išlo iba o ťukance, nič vážnejšie sa im nestalo. Až na únik prevádzkových kvapalín, ktoré hasiči zlikvidovali vapexom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 18. marca. Tento deň je Medzinárodným dňom planetárií. Meniny má Eduard.
  • 18.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dobrovoľní hasiči z Pobedima si vynovili kuchyňu. Nové spotrebiče aj linku už naplno užívajú, rekonštrukcia i zariadenie priestoru, kde si…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 16. marca. V tento deň sa v Hronských Kosihoch v roku 1943 narodil a 21.11.2008 v Piešťanoch…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 19.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 19. marca 2024
Meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav