Vodnopólové juniorky KVP naďalej na prvej priečke

  • Vodné pólo / Šport
  • 28. marca 2018, 07:12
  • Autor:th

Juniorská vodnopólová súťaž mala na programe druhé kolo. Organizoval ho košický klub ŠKP Modrí Draci Košice. Hráčky KVP Kúpele Piešťany vyhrali dva zápasy a upevnili si prvú priečku v tabuľke.

Olympia ŠG Košice – KVP Kúpele Piešťany 10:5 (4:1, 1:3, 3:0, 3:2)
Góly KVP: Baranovičová a Kissová po 2, Sedláková
Hráčky Olympie oplatili Piešťankám prehru z prvého kola. Košický klub sa v zimnom prestupovom období posilnil a v zápase mal tentoraz prevahu. Bolo to aj vďaka chybám hráčok KVP, ktorých bolo nezvykle veľa, a po dlhšej reprezentačnej pauze ich hra pôsobila veľmi rozhárane.
KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 10:2 (3:0, 0:1, 3:1, 4:0)
Góly KVP: Baranovičová 3, Hrebíková a Grežďová po 2, Kozáková, Klampárová, Kissová
Zápas bol od úvodu jednoznačnou záležitosťou Piešťaniek. Len vychýlená strelecká muška pólistiek KVP zachránila Vrútky od ešte vyššej prehry.
KVP Kúpele Piešťany – ŠKP MD Košice 15:11 (5:2, 4:4, 3:2, 3:3)
Góly KVP: Kolárová 4, Grežďová a Sedláková po 3, Baranovičová a Kissová po 2, Hrebíková
Hráčky Piešťan si v úvode vypracovali trojgólový náskok, ktorý si udržiavali počas celého zápasu. Domácim sa podarilo znížiť na 5:7 a 8:10, ale v úvode záverečnej štvrtiny hostky zvýšili stav na 13:8 a o víťazovi bolo rozhodnuté.
Piešťanský tréner Ján Baranovič zhodnotil výkony svojich zverenkýň nasledovne: „Naša hra sa od zápasu k zápasu zlepšovala. Škoda, že najsilnejší súper nás čakal v úvodnom dueli. Nám dlhšia prestávka, počas ktorej mala prednosť reprezentácia, vôbec neprospela. Herný výpadok a slabšia rozohratosť sa prejavila hlavne v úvodnom stretnutí. Hráčky v ňom spravili veľa individuálnych chýb, ktoré skúsenejšie súperky využili. Teší nás ale, že dievčatá sa z chýb poučili, hrali pozornejšie, kolektívnejšie a predviedli veľa pekných akcií s úspešnou koncovkou.“
Zostava KVP Kúpele Piešťany: Stručková – Hrebíková, Doktorová, Baranovičová, Kozáková, Sedláková, Grežďová, Kolárová, Klampárová, Mešterová, Kissová
Poradie Národnej ligy junioriek po dvoch kolách: 1. KVP Kúpele Piešťany (10 b), 2. Olympia ŠG Košice (8), 3. ŠKP MD Košice (6), 4. PVK Vrútky (0)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín