Piešťany v proteste pokračovali

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2018, 12:16
  • Autor:am

Bojujúc za slušné Slovensko od začiatku marca vyšli do ulíc slovenských miest desaťtisíce Slovákov. Napriek tomu, že posledné plánované zhromaždenie v Bratislave bolo zrušené, v Piešťanoch v piatok 23. marca opäť prišli na Námestie slobody všetky generácie obyvateľov.

I keď do centra prišlo menej ľudí ako týždeň predtým, stále sa stovky ľudí dožadovali slušného Slovenska. V úvode organizátori poďakovali mestu za spoluprácu a zúčastnených informovali, že pietne miesto za zavraždených Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú bude do 20. apríla prístupné na námestí, potom bude presunuté na cintorín na Bratislavskej ceste. Taktiež uviedli, že zhromaždenia financujú z vlastných zdrojov dobrovoľníci a náklady na všetky stretnutia boli 250 eur.
Po zostavení novej vlády občania stále nemajú dôveru v dôkladné vyšetrenie vraždy dvoch mladých ľudí a korupčných škandálov najvyšších predstaviteľov štátu. Okrem iného žiadajú i odstúpenie policajného prezidenta Tibora Gašpara a ako bolo povedané, novému premiérovi neveria ani to, keď mu z vrecka vypadne špáradlo. Spomenuli, že je občianskou povinnosťou postaviť sa proti arogancii moci.

Ľudia odkázali, že ako bývalý premiér Robert Fico ani oni nikam neodchádzajú.

Medzi rečníkmi, ktorí v piatok vystúpili na pódiu, boli mladí ľudia, medzi inými aj piešťanský programátor Marián Šulgan, novinár Martin Sarvaš či redaktor portálu Vrbové Online Ľubomír Dunajčík. Tí spomínali nielen politické kauzy, vyjadrenie elitného prokurátora Vasiľa Špirka, ale aj stav krajiny, masový odchod mladých ľudí do zahraničia či stav ekonomiky a zdravotníctva.
Protestujúci si rovnako ako minulý týždeň zaspievali ľudovú pieseň Na kráľovej holi a štátnu hymnu spolu s Kristínou Anyalaiovou. Zaštrngali kľúčmi a odkázali, že ako bývalý premiér Robert Fico ani oni nikam neodchádzajú.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav