Týždeň nehôd a padania stromov

  • Spravodajstvo
  • 20. marca 2018, 06:40
  • Autor:Viera Dusíková

Uplynulých sedem dní sa v Piešťanoch i okolí stali viaceré dopravné nehody a stromy padali po daždi a silnom vetre za Krakovanmi a Chtelnicou.

Minulý pondelok podvečer sa vodiči prechádzajúci cez železničný nadjazd k Tescu nemohli príliš ponáhľať. Na nadjazde sa stala reťazová dopravná nehoda piatich áut. Na ceste bolo živo. Piešťanskí hasiči zametali úlomky z plastov a sypali na cestu neutralizačnú látku, aby eliminovali škody z vytečených prevádzkových kvapalín. Vodiči si obzerali pokrčené plechy a komunikovali s políciou. Štyri havarované autá bránili v premávke v smere na Vrbové, jedno bolo v opačnom pruhu. Zásah hasičov netrval dlho, asi hodinu. Výmeny či narovnávanie pokrčených plechov budú trvať určite dlhšie.
Na križovatke v Trebaticiach sa o deň nato, v utorok 13. marca, čelne zrazili dve osobné autá v smere od Vrbového na Borovce. Hasiči poskytli dvom zraneným osobám prvú predlekársku pomoc. Jeden z vodičov prerazil hlavou čelné sklo, takže ho záchranka odviezla do nemocnice.
V smere na horský priechod Havran o pol druhej v noci v sobotu 17. marca havaroval mladý vodič z obce Banka. Jeho vozidlo ostalo na ceste skrížené cez oba jazdné pruhy. Našťastie, vodičovi sa nič vážnejšie nestalo. Hasiči len poupratovali vozovku a pomohli odťahovke, aby auto čím skôr naložila z dôvodu rýchleho sprejazdnenia cesty a aby predišli prípadnej ďalšej nehode.
Medzi obcami Chtelnica a Nižná opäť padol na cestu strom. Stalo sa to pri silnejších poryvoch vetra v sobotu 17. marca večer, takže hasiči si vysúkali rukávy a s pílou strom odstránili z cesty. Odtiaľ sa ponáhľali ešte do Krakovian, pretože aj tam v smere na Očkov bolo treba popíliť padnutý strom a odpratať ho z cesty.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela