Príroda je silnejšia ako asfalt

  • Spravodajstvo
  • 14. marca 2018, 06:56
  • Autor:am

Aj na miestach, kde sa človek snaží upraviť svoje okolie, často práve príroda ukáže, kto je tu pán. V Piešťanoch takto stromy neraz koreňmi vydúvajú a poškodzujú asfalt najmä chodníkov. Inak to nie je ani na cyklochodníkoch.

Milovníci cyklistiky, ktorí sa na svojich dvojkolesových tátošoch radi preháňajú pozdĺž Váhu, iste vedia, kde musia dávať poriadny pozor, aby pre nerovný povrch udržali na bicykli rovnováhu. A určite o poškodenej vozovke vedia i vodiči. Asfalt na Rekreačnej ulici v časti pri vale je totiž zničený pre prerastené korene tamojšieho stromu. Šoféri, ktorí si pravdepodobne nechcú poškodiť auto, dokonca korene obchádzajú cez zeleň, čo je vidieť na vyjazdených stopách v blate, na mieste ktorého sa kedysi nachádzala tráva.
Služieb mesta Piešťany sme sa preto pýtali, či v blízkej dobe vozovku opravia. Napriek tomu, že poškodenia evidujú, nateraz ju obnovovať nemôžu. „Zatiaľ neplánujeme opravy, keďže opraviť zdvihnutý asfalt vďaka koreňom stromov je neľahká úloha. Vyfrézovanie vydutín nie je vhodné, lebo by došlo k zásahu do koreňového systému stromu. Veľké poškodenie vozovky neďaleko pivovaru rieši mestský úrad, keďže stromy, ktoré poškodili mestský majetok – cestu a cyklochodník, nerastú na mestských pozemkoch. O ich odstránení je potrebné rokovať s majiteľmi,“ uviedla riaditeľka organizácie Hana Dupkaničová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel