Futbalová jar v regióne už odštartovala

  • Šport / Futbal
  • 14. marca 2018, 05:14
  • Autor:th/mr

Prinášame výsledky nižších futbalových súťaží.

Štvrtá liga


Jaslovské Bohunice – Malženice 0:4 (0:2)
Góly: 4. Rehák, 32. a 88. Orolín, 68. J. Krajčovič
Partizánske – Holíč 1:0 (1:0)
Gól: 8. Obert
Myjava – Šimonovany 1:0 (1:0)
Gól: 45. Copko
Častkovce – Boleráz 0:0
Hlohovec – Domaniža 0:0
Nová Dubnica – Trenčianske Stankovce 2:0 (2:0)
Góly: 6. Ranuša, 38. Homola
Vrbové – Veľké Kostoľany
odložili na 8. mája o 16:00

Šiesta liga


Červeník – Cífer 4:1 (1:1)
Góly: 41. Babic, 50. Jarábek, 52. Stepanenko, 82. M. Modrovič – 28. Paštiak
Zostava Červeníka: Janíček – M. Modrovič, Jarábek, A. Modrovič, Babic, R. Ješko, Krajčovič, Tajber, V. Krajčo, Stepanenko, P. Nemec (R. Krajčo, Mihálik, Králič, Štefunko, Lackovič)
Drahovce – Zavar 3:0 (1:0)
Góly: 42. a 63. Bihari, 61. Vančo (pen.)
Zostava Drahoviec: Paulovič – Poláčik, Valla, Németh, Horúcka, Zajac, Vančo, Marušic, Bihari, Nádaský, Gabriš (Poláčik, Potrok, Bednár)
Krakovany – Zvončín 2:3 (1:0)
Góly: 28. Šurin (pen.), 56. Urban – 47. Semanko, 78. Krajčovič, 79. Brečka
Zostava Krakovian: Valovič – O. Bielik, Kališ, Kubík, Bukovčák, O. Holán, Urban, Netsch, I. Horváth, Šurin, Grivalský (Gajarský, Tanáč, Mosný)
Špačince – Voderady 1:4 (0:1)
Góly: 67. Hrebenár – 32. a 83. Zelenský, 48. a 55. Martin Dubovský
Zeleneč – Dechtice 3:2 (2:0)
Góly: 28. Kocian, 38. Hradský, 86. J. Horváth – 83. Cmero, 90. Pav. Maška
Dolná Krupá – Horná Krupá 0:1 (0:0)
Gól: 78. Zaoral
Leopoldov – Majcichov 1:1 (0:0)
Góly: 77. Piovarči – 60. Zajíček

Siedma liga


Dubovany – Chtelnica 2:2 (1:0)
Góly: 25. Lesaj, 80. Svítek – 53. a 84. Tomáška
Zostavy – Dubovany: Tonkovič – M. Kollár, Boldiš, Dovičič, Masaryk, Masarik, Š. Kollár, Strečanský, Svítek, Lesaj, Lietavec (Vrbík), Chtelnica: Pavelský – Rechtorík, Piešťanský, Melicher, Bašnák, Lukáčik, Brisuda, Tomáška, Zemko, Hrčka, Kičina (Bolla)
Z Dubovian cez zimu neodišiel nikto, pribudol však Erik Svítek z Veľkých Kostolian. Dubovany majú mladé mužstvo a v predchádzajúcich sezónach pracovali najmä na jeho stabilizácii. Po dobrej práci by chceli zbierať ovocie úspechu, a preto je v mužstve cieľom tretie miesto. Dubovany absolvovali bohatú prípravu, v generálke zdolali Bučany 6:4.
Chtelnica nehlási žiadne zásadné zmeny, avšak ešte nejaké korekcie v mužstve nevylučujú. Stred tabuľky, kde zimovali, mužstvu vyhovuje a chceli by si ho udržať aj počas jarnej časti, ak by sa však podarilo posunúť o pár miest vyššie, v klube by nikto nenamietal. Počas zimnej prípravy absolvovali dva prípravné zápasy s Naháčom a Krakovanmi, oba prehrali.
Moravany nad Váhom – Prašník 7:1 (3:1)
Góly: 12., 36., 42. a 69. Ľ. Miklovič, 48. a 60. L. Miklovič, 57. Dechet – 27. Konkuš
Zostavy – Moravany: Lamini – I. Jánošík, J. Jánošík, Dechet, L. Miklovič, Števík, Ľ. Miklovič, Strnisko, Jenčík, Hrnčiar, Miškerník (Mišenčík, Bielik), Prašník: Líška – Gyürke, Spál, Konkuš, Balcír, Žilka, Matys, Bielik, Kubiš, Gondál, Žažo (Nykodem, Adamec)
Ako sme naposledy avizovali, Moravany to na jar nebudú mať ľahké. Na tejto informácii sa nič nemení. Hráči Peter Polák, Peter Strnisko a Marián Dechet odišli za prácou do zahraničia a na jar mužstvu nepomôžu. V Moravanoch riešia ešte jednu posilu, ale tréner Ivan Jánošík nechce predbiehať udalosti. Na jar sa pokúsia popasovať s touto situáciou, aj keď tréner priznáva, že ešte nevie, ako to zvládnu. Aj preto v klube nemajú konkrétne ciele, prioritou bude stabilizácia kádra.
Zima priniesla do kádra Prašníka pár zmien, prvou sú odchody Ondreja Bielika a Ondreja Kubíka, ktorí na jar vypomôžu Krakovanom. Do mužstva pribudli Stanislav Gondál zo Šterús a Miroslav Kaclík zo Šípkového. Aj Prašník vsadil na kvalitnú prípravu, počas ktorej absolvoval štyri zápasy, v tom poslednom zvíťazil 5:3 nad Kočín-Lančárom. Tréner Nižňanský nechce mať prehnané ciele, uvidia, čo prinesie jarná časť, avšak radi by skončili do piateho miesta.

Futbalisti Pečeniad (v žltom) porazili Madunice jednoznačne 4:1.

 Pečeňady – Madunice 4:1 (2:0)
Góly: 33. Moravanský, 45., 47. a 87. Kaľuha – 68. Hargaš
Zostavy – Pečeňady: Vahalík – Bánovec, Zubčák, Izakovič, Durdy, Jankovič, Antal, Kaľuha, Gula, Moravanský, Žák (Mitošinka, Chudý), Madunice: Miník – M. Kabát, J. Kabát, Mesároš, Dananai, Hargaš, Žuffa, Polák, Rusnáčik, Dzuro, Rak (Barkoci, Jadrný, Pisarik)
V mužstve Pečeniad skončil brankár Dávid Rybanský a do Bieleho Kostola odišiel Viliam Daniška. Získali brankára Mareka Vahalíka zo Zelenča, inak zostáva káder nezmenený. Cieľom je siahnuť na špicu a podľa trénera Adamčíka by to mužstvu mohlo vyjsť, ak sa im budú počas jari vyhýbať zranenia.
V Maduniciach sa cez zimnú prestávku neodohralo vôbec nič. Do mužstva nikto nepribudol ani nikto neodišiel. Počas zimy pracovali najmä na kondícii a prevetrali v prípravných zápasoch viacero súperov. Niet sa čo čudovať, štvrté miesto je pre Madunice veľkým úspechom a s tým rastie aj chuť.
Borovce – Piešťany 0:2 (0:1)
Viac informácií v samostatnej reportáži.
Dolný Lopašov – Trakovice 0:0
Červená karta: 69. Kunic (D. Lopašov)
Zostava D. Lopašova: Kúdela – Lenghart, Gula, Kunic, Čerňanský, Mačica, Beblavý, Zemko, Masárik, Cibrín, Gába (Vrbovský)
Dolnému Lopašovu na jar vypomôže Jozef Masárik, ktorý sa vrátil zo štúdia v zahraničí, a Tomáš Mačica, ktorý ukončil hosťovanie v Kátlovciach. Patrik Braniša odišiel do Hornej Krupej. V Lopašove majú na muške ešte jedno meno, nad ktorým však zatiaľ visí otáznik. Na jar chcú pochopiteľne zabojovať o vyššie priečky, prioritou je však oku lahodiaci futbal, ktorý bude baviť hlavne samotných hráčov. Rovnako chcú zabezpečiť plynulý prechod hráčov z dorastu do A-mužstva a udržať ich pri futbale. V generálke remizoval Lopašov s Naháčom 3:3.
Trakovice za sebou nemajú príliš dobrú jesennú časť, navyše pri mužstve skončil tréner Ivan Krajčovič. Trénovania sa ujal jeho syn Matúš Krajčovič, ktorý mal byť len riešením do konca jesene, po dohode s vedením však bude sedávať na trénerskej lavičke aj počas jari. V Trakoviciach inak nenastali žiadne obmeny hráčov. Podľa slov M. Krajčoviča chcú popracovať na kolísavých výsledkoch, pretože najmä vonku získali málo bodov. Ambíciou je skončiť do piateho miesta, ale v Trakoviciach chcú hrať najmä dobrý futbal, ktorý priláka divákov späť na tribúny.
Bojničky – Ostrov 2:2 (1:0)
Zostava Ostrova: Hajdín – Regina, Bartoš, Gagorik, Urbánek, Valo, Bojkovski, Jankech, Legiň, Toplanský, Mizerík (Kabát, Bečarevič, Franko)
V mužstve Bojničiek skončil Rastislav Kubíček ako tréner aj ako hráč. Jeho miesto zaujme jeden zo skúsenejších hráčov z kádra, Peter Halas. K mužom pribudne dorastenec Patrik Harský, inak sú bez zmien. Bojničky počas zimy trápil problém, s ktorým bojujú viaceré tímy, a tým je nedostatočná tréningová morálka. Práve preto je najväčším cieľom do jarnej časti stabilizovanie kádra.
V Ostrove zostáva všetko po starom, do mužstva však zapracovávajú dorastencov, ktorí na jar vypomôžu v A-mužstve. Ide o Kristiána Franka, Róberta Bečareviča, Marcela Hudcoviča a Dominika Augustína. Podľa trénera Rudolfa Madunického je dôležité udržať sa v súťaži s tým, že chcú dávať príležitosť mladým hráčom. Veria, že dorastenci by mohli do mužstva priniesť nový impulz. Ostrov remizoval na generálke s Hornou Stredou 3:3.
Ratnovce – Šípkové 1:2 (0:0)
Góly: 85. Bartko – 59. Koyš, 80. Kolník
Zostavy – Ratnovce: Burzala – Bílik, Petrík, Kútny, Vetrík, Bírešík, Mócik, Hrebík, Bartko, Brezovan, Chocholáček (Kusý), Šípkové: Bielik – Hanuliak, Oška, Šalát, Koyš, M. Puvák, Kolník, Kubík, Žák, Kľúčovský, Tomiš (Ľ. Puvák, Petrík)
Posledné Ratnovce budú bojovať o záchranu v súťaži, ale s piatimi bodmi, ktoré získali v jesennej časti, to nebudú mať ľahké. Počas zimy prilákali do mužstva Juraja Mócika z Boroviec na hosťovanie a Roberta Hrebíka z Moravian nad Váhom. Do Piešťan odišiel Daniel Budka. Mužstvo absolvovalo prípravný zápas s Považanmi, a to hneď dvakrát, raz sa postavili súperovi zo Sokoloviec.
V Šípkovom nastalo viacero zmien, do Prašníka odišiel Miroslav Kaclík, pribudli však Tomáš Holan a Filip Svetlík z Krakovian. Ďalšie posily majú ešte rozpracované, avšak konkrétne mená zo strany vedenia nepadli. Najhlavnejším cieľom počas jari bude stabilizácia kádra a udržanie sa v súťaži. Šípkové absolvovalo prípravu v domácich podmienkach.
Veselé – Kľačany
odložili pre nespôsobilý terén
Do Veselého zavítala mladá krv v podobe Patrika Schmidta zo Spartaka Trnava, ktorý je po zranení a vo Veselom by sa chcel rozohrať. Jozef Rácz odchádza do zahraničia za prácou a na jar mužstvu zrejme nepomôže. V prvých kolách im bude chýbať aj Martin Konečný, ktorý je odcestovaný v zahraničí. Ciele majú vo Veselom jasné, skončiť lepšie ako v jeseni, chceli by sa umiestniť do 10. priečky a uspieť hlavne v domácich zápasoch. Veselé absolvovalo počas prípravy tri zápasy s Očkovom, Krakovanmi a Hornou Stredou, všetky dopadli lepšie pre súpera.
Kľačany sa v súťaži trápia, navyše ich obchádza aj futbalové šťastie. V tabuľke zimovali na predposlednom mieste a je jasné, že na jar sa pokúsia posunúť o čosi vyššie. Cez prestávku klub opustil Ľubomír Súľovský, ktorý odišiel do Lužianok, pribudol Adrián Latečka z Rišňoviec, na jednom mene ešte pracujú. Prípravu v Kľačanoch mali pomerne bohatú, absolvovali zápasy s Malženicami „B“, Žlkovcami a Šulekovom.

Koplotovce do jarnej časti nenastúpia


Napriek veľkej snahe vedenia zachrániť mužský futbal v Koplotovciach zaznel konečný verdikt, ktorým je odhlásenie sa zo súťaže. Už koncom jesennej časti sa vo futbalovej oblasti pošuškávalo o problémoch v klube, tie sa naplnili.
Počas minulej sezóny zahviezdili Koplotovce v piešťansko-hlohoveckej siedmej lige, ktorú jednoznačne vyhrali so 16-bodovým náskokom pred druhými Bojničkami. Vtedajší tréner Stanislav Šoka aj s vedením na čele posilňovali káder a chceli v najvyššej oblastnej súťaži pôsobiť dôstojne. Nováčik prišiel do súťaže s chuťou zamiešať karty, no úvodné zápasy sezóny naznačili, že to s nimi nebude také ideálne. K tomu prispela aj veľmi zlá tréningová morálka v mužstve.
Ku koncu jesennej časti skončil pri mužstve tréner Šoka zo zdravotných dôvodov, v posledných týždňoch sa však snažil byť Koplotovciam ešte nápomocný: „Možno by sme mužstvo dokázali udržať pohromade, ale konečné slovo má vedenie.“ To sa rozhodlo skončiť, v piatok 9. marca to oficiálne potvrdila aj Športovo-technická komisia Oblastného futbalového zväzu Trnava. „TJ Slovan Koplotovce dnešným dňom odhlasuje A-mužstvo dospelých zo súťaže VI. ligy MEVA SPORT.“
ŠTK ObFZ Trnava berie na vedomie odhlásenie mužstva zo súťaže. V zmysle súťažného poriadku sa doterajšie výsledky anulujú a Koplotovce sa považujú za zostupujúce. Odstúpenie ešte sankčne dorieši disciplinárna komisia. Anulovanie výsledkov bude mať aj zásah do tabuľky, v ktorej sa pomení umiestnenie niektorých mužstiev. Hráči majú ešte čas odísť do iných klubov.
Ešte v úvode zimnej prestávky chceli v mužstve urobiť zmeny, trénerom sa mal stať Marek Tajber, ktorý čakal na vyjadrenie klubu do konca januára. To neprišlo, Tajber prestúpil do Červeníka. Postupne sa z mužstva začali odhlasovať ďalší hráči, v klube však stále vládla nádej. Na trénerský post mal tentoraz prísť Mário Kyjak: „Ak sa na jar v Koplotovciach bude hrať futbal, mužstvu vypomôžem.“ Jeho cesty však nakoniec povedú do ôsmej ligy, bude trénovať Šulekovo.
Podľa slov predsedu klubu Petra Poláčika rástli u niektorých hráčov finančné nároky, čo nebolo možné „utiahnuť“. Futbal však v Koplotovciach nekončí nadobro, od novej sezóny by chceli začať od začiatku, avšak s inou filozofiou. V obci je podľa jeho slov potrebné vytvoriť partiu, ktorá bude chcieť futbal hrávať, pretože ich to baví, nie preto, že za to dostanú peniaze.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava