Čelná zrážka za Piešťanmi

  • Spravodajstvo
  • 8. marca 2018, 11:58
  • Autor:vd

Vo štvrtok 8. marca sa stala vážna čelná dopravná nehoda za Piešťanmi v smere na Hornú Stredu. Podľa informácií, ktoré overujeme, vodička červeného Renaultu Kangoo idúca od Piešťan v smere na Hornú Stredu prešla z neznámych príčin do protismeru, kde sa zrazila s bielou dodávkou. Cesta bola šmykľavá, po daždi.

Aktualizované:
Stanovisko polície nám poskytla tlačová hovorkyňa KRPZ Martina Kredatusová: "Polícia vyšetruje presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala dnes (8.3.) o 09.10 h na ceste I/61 medzi Piešťanmi a Hornou Stredou. 42 ročná vodička Renaultu Cango z obce Nižná z nezistených príčin  prešla do protismeru. V dôsledku toho došlo k zrážke s oproti idúcim autom Fiat Ducato, napriek tomu, že jeho 45 ročný vodič z Ducového sa snažil zrážke zabrániť. Obaja vodiči utrpeli pri nehode ľahké zranenia. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča Fiatu negatívna, vodičke Renaultu bola na vylúčenie požitia návykových látok odobratá krv. Pre nehodu bola do 11.30 h v úseku uzatvorená cesta v oboch smeroch, pričom polícia riadila premávku a  vykonávala odklon dopravy.  
Polícia pripomína vodičom, že sú povinní plne sa venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. Odvrátenie pozornosti hoci na okamih môže byť životu nebezpečné pre všetkých účastníkov cestnej premávky. Odporúčame preto za volantom stopercentnú koncentráciu."

Odťahová služba nakladala aj druhé vozidlo.

Privolaní piešťanskí hasiči vykonali na mieste potrebné opatrenia. Hovorí o nich tlačová hovorkyňa KR HaZZ TRnava, Júlia Kedrová: "Jednu osobu hasiči vyslobodili pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia. Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby. Na havarovaných vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia a uniknuté prevádzkové kvapaliny zasypali sorbčnou látkou." Cesta bola už pred pol dvanástou dopoludnia prejazdná v oboch smeroch. Autá odtiahla piešťanská odťahovka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel