V najnovšom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 27. februára 2018, 06:08
  • Autor:red

…že piešťanská radnica a niektorí mestskí poslanci stále túžia po míňaní peňazí na úver, aby mohli naplniť svoje predvolebné sľuby. Svoj amaterizmus dotiahli do takého stupňa, že predložený materiál komisiám na prerokovanie napokon stiahli. V jednom prípade však už bolo neskoro, a tak vieme, čo všetko plánujú v tohtoročnom stavebnom boome.

Paraglidista z Lopašova si užíva život z vtáčej perspektívy. Volá sa František Buchel, má 63 rokov, žije v podhorskej dedinke nášho regiónu, v Dolnom Lopašove. Už štyridsať rokov pracuje na montáži atómových elektrární, v súčasnosti finišuje v Mochovciach. Aby si po náročnej práci vyvetral hlavu, už takmer dvadsať rokov lieta v oblakoch. Nie v tých imaginárnych, ale skutočných. Viac o tom na strane 19.
Z výšky sú Piešťany nádherné. No len čo zídete z oblakov nižšie, odhaľujú svoju pravú tvár. A hlavne kontrasty, ktoré spôsobujú upravené plochy pri "zrúcaninách" architektonických skvostov. V reportáži na stranách 12 a 13 sme sa zamerali na objekty, ktoré schátrali ľudskou vinou za posledných 25 rokov.
Škôlkárom z Boroviec chutí cícerová i šošovicová nátierka. Nie je práca ako práca. Jedna je  zamestnaním, tá druhá poslaním. Ak človek zasvätí 34 rokov práci s maličkými deťmi, nebude to pre neho len obyčajné zamestnanie. Na potulkách po regióne sme natrafili na riaditeľku materskej školy v Borovciach, ktorá prešla ohňom i vodou československého i slovenského školstva.
Piešťanské basketbalistky záver sezóny nezvládajú podľa svojich predstáv. V uplynulých dňoch podľahli dvakrát za sebou na domácej palubovke Košičankám, a to v európskej i domácej súťaži. Viac o zápasoch i ich zhodnotenie prinášame v športovej sekcii novín.
A ešte oveľa viac…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava