Na Ahoj so sprejom na medvede

  • Spravodajstvo
  • 22. februára 2018, 09:12
  • Autor:Daniela Serišová

Kopec Ahoj a jeho priľahlé lesy ležia v katastri obce Banka. Sú obľúbeným miestom nielen na prechádzky, túry či zimné športy, ale aj na vyvenčenie psov. Niektorí psičkári či milovníci prechádzok v prírode sa však už začali týmto miestam vyhýbať. Boja sa o vlastnú bezpečnosť.

Nezriedka totiž na Ahoji stretnete psa veľkého plemena, najčastejšie vlčiaka, ktorý si tam voľne pobehuje a majiteľ je v nedohľadne. Pred rokom na to skoro doplatil životom menší psík, ktorý sa tam prechádzal so svojím pánom. Zrazu odkiaľsi pribehol veľký vlčiak, trhal v zuboch malého psa a odbehol preč. Nablízku nebol žiaden majiteľ vlčiaka, iba v diaľke zazrel majiteľ zraneného psa nejasnú postavu, ktorá na vlčiaka zapískala. Život malého chlpáča sa podarilo ledva zachrániť na veterinárnej pohotovosti.
K úhynu zvieraťa alebo k napadnutiu človeka zatiaľ neprišlo. To však neznamená, že je tam bezpečne. Majitelia veľkých psov tam svojim miláčikom poskytujú potrebný výbeh, čo je však nebezpečné pre všetkých ostatných.
Obec Banka, nanešťastie, nemá prijaté všeobecne záväzné nariadenie, ktoré by obmedzovalo držanie a chov psov na území obce a upravovalo ich venčenie v jej katastri. Na nedisciplinovaných psičkárov je aj zákon krátky. Starostka obce Tatiana Julinyová si však uvedomuje vážnosť situácie. „Toto všeobecne záväzné nariadenie sa budeme snažiť prijať čo najskôr, už je potrebné,“ uviedla.
Okrem iného bude obsahovať nariadenie, že veľké plemená psov budú musieť mať na území obce náhubok alebo byť uviazané na vôdzke. Či sa to ale bude dodržiavať aj na Ahoji, je otázne. Poľovníci na ochranu pred veľkými psami odporúčajú kúpiť si sprej na medvede.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava