Zlyhá optimalizácia na zbabranom dotazníku?

  • Spravodajstvo
  • 20. februára 2018, 08:08
  • Autor:Daniela Serišová

Dotazník k autobusovej doprave, ktorý mal donedávna kolovať po celom meste, je podľa väčšiny Piešťancov absolútnym fiaskom. Za hlavu sa chytajú nielen tí so skúsenosťami v prieskumoch, ale i laici. Zdvihnutú vlnu nedôvery vyvoláva aj cena projektu optimalizácie dopravy, v ktorej je zahrnutý dotazník. Obyvatelia považujú takéto vykonanie prieskumu za vyhodené peniaze.

V prvom rade chýbala dotazníku úvodná propagácia, ktorá by obyvateľov mesta naň pripravila. O jeho vypĺňaní informoval iba jeden piešťanský spravodajský web. Kto sa o ňom nedopočul alebo ho nenašiel, mal smolu. Podľa informácií mal byť jeden dotazník distribuovaný do každej domácnosti a tie si ho mali rozmnožiť. Vrchol amaterizmu bol, že väčšina ľudí ho vôbec nedostala, a tí, čo mali „šťastie“, ho dostali neskoro, po termíne uzávierky. Pritom od vyplnenia dotazníka sa odvíjal celý projekt optimalizácie mestskej autobusovej dopravy a malo sa do procesu zapojiť čo najviac ľudí.
Tí, čo sa dotazník rozhodli vyplniť, neveriacky krútili hlavami. Hoci bol prezentovaný ako jednoduchý, mnohí jeho vypĺňanie po krátkom čase vzdali. Kto vydržal dokonca, nedával si servítku pred ústa a svoje emócie vyjadril aj na sociálnej sieti. Pri type otázok použitých v dotazníku sa však niet ani čomu čudovať. „Ten dotazník nemá cieľ, lepší by spravil ôsmak na základnej škole, vôbec o ničom nevypovedá,“ sťažuje sa rozhorčená čitateľka. Viacerí sa zhodli, že otázky na problémy, ktoré Piešťancov ohľadom autobusov najviac trápia, v dotazníku vôbec neboli. Nevidia preto jeho zmysel.
„Vtipnou“ požiadavkou bolo vyplnenie dotazníka k 23. januáru 2018. Kto sa k nemu dostal neskôr, mohol ho síce vyplniť až do 2. februára, v dotazníku však chceli vedieť, čo respondent robil daného 23. januára. Kto si nevedel spomenúť, mal smolu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín