Petícia občanom nepomohla, Vrbovskú cestu neopravia

  • Spravodajstvo
  • 20. februára 2018, 08:10
  • Autor:Daniela Serišová

Nespokojní občania jednosmerky na Vrbovskej ceste za koľajnicami s petíciou na piešťanskej radnici nepochodili. Dožadovali sa ňou riešiť hrozný technický stav vozovky pri ich obydliach. Rekonštrukciu mesto odsunulo.

Celkom 46 občanov podpísaných pod petíciou sa odvoláva na nerovnosť a prašnosť malej uličky, ktorá ohrozuje aj ich životné prostredie. Túto betónovú jednosmerku bez chodníkov využívajú bývajúci na ulici Družstevná a Nikola Teslu. Podľa mesta je ale potrebná celková rekonštrukcia celej Vrbovskej cesty. Na to je však potrebná vypracovaná projektová dokumentácia a schválenie financií v rozpočte.
„Nakoľko v rámci rozpočtu mesta Piešťany na rok 2017 nie sú schválené finančné prostriedky na rekonštrukciu tejto komunikácie, budú finančné prostriedky na spracovanie projektovej dokumentácie a následne na samotnú rekonštrukciu komunikácie nárokované v rámci rozpočtu na rok 2018,“ hovorí mesto vo vyjadrení k petícii.
Občania v petícii ale nežiadajú rekonštrukciu celej Vrbovskej, chcú dať opraviť len ich krátku uličku. Z rozhodnutia mesta opravovať celú cestu sú rozčarovaní a odvolávajú sa na ďalšie uličky v blízkosti, ktoré sú už spravené. „Nerozumiem, prečo nemôžu vyčleniť päťtisíc eur a opraviť tu pár štvorcových metrov. Toto nepotrebuje žiadnu dokumentáciu, mesto to všetko robí príliš komplexne. Keď sa mi podarí vyhrať peniaze, dám to spraviť na vlastné náklady,“ rozčuľuje sa predseda petičného výboru Karol Jurák.
Rozpočet na rok 2018 je už ale schválený, peniaze na opravu Vrbovskej však vyčlenené nie sú. Z tohtoročného rozpočtu na dopravu si ukrojili iné lokality. Zelenú dostalo napríklad parkovisko na Vrbovskej, v ktorom sa dá počas daždivých dní i okúpať. Návrh na predschválenie financií na opravu Vrbovskej cesty je určený až na rok 2019.
Podobný problém s opravou niekoľkých metrov štvorcových má aj blízka invalidovňa. Betónová cesta, na ktorej sú smetné koše patriace k bytovke invalidov, je rozbitá na štrk a zdravotne znevýhodnení ľudia na vozíčkoch si tak nemôžu ani vysypať smeti. S mestom takisto už roky bojujú za vyasfaltovanie malého priestoru. Zatiaľ bezvýsledne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel