Dvaja Sokolovčania spôsobili zápchy v Piešťanoch

  • Spravodajstvo
  • 19. februára 2018, 13:36
  • Autor:vd

Požiare áut v Piešťanoch, búračky v Banke, vytečené desiatky litrov nafty v Trebaticiach, auto vo zvodidlách na diaľnici pri Červeníku aj požiar odpadu v kontajneri pri cintoríne v Bašovciach – to je výpočet udalostí, pri ktorých minulý týždeň zasahovali aj piešťanskí hasiči.

Na parkovisku Nábrežia Kolomana Fodora v Piešťanoch sa v utorok 13. februára začalo dymiť z odstavenej dodávky. Dym vychádzal zvnútra z prednej časti vozidla, hasiči preto museli rozbiť okienko, aby sa dostali hadicou dnu, lebo vodiča nebolo a okolo boli zaparkované ďalšie autá. Ak by sa požiar rozpútal, hrozilo, že sa chytia aj tie. Po úspešnom uhasení požiaru sa ukázalo, že pravdepodobnou príčinou bol skrat v autobatérii.
Kolóny vozidiel sa tvorili na Krajinskom moste v Piešťanoch i v Banke na Škaredú stredu už okolo ôsmej ráno. Spôsobil ich čelný náraz dvoch áut, ktoré riadili Sokolovčania. Jeden z vodičov bol zranený. Hasiči mu poskytli prvú predlekársku pomoc, a potom sa o neho postarali záchranári. Keďže v tom čase boli oba pruhy neprejazdné, premávku riadila polícia. Hasiči posypali vytečené kvapaliny z áut vapexom a na autách vykonali protipožiarne opatrenia.
Pri cintoríne v Bašovciach sa v stredu okolo piatej popoludní rozhorel odpad vo veľkokapacitnom kontajneri. Požiar uhasili piešťanskí hasiči. Po šiestej už boli späť na základni.
Na diaľnici pri Červeníku narazilo do zvodidiel v piatok 16. februára okolo jedenástej dopoludnia osobné auto značky Hyundai. Vodič mal šťastie, nič vážnejšie sa mu nestalo, ale auto mal v prednej časti rozbité. Hasiči tu vykonali potrebné opatrenia.

Mladý vodič Fordu Focus nabúral do zaparkovanej mazdy a tú vymrštilo do skládky dreva.

Po Banke smerom na Moravany nad Váhom si to šinul v piatok 16. februára popoludní mladý vodič Fordu Focus a pred ostrou zákrutou nabúral do odstavenej mazdy na chodníku. Zaparkované auto vymrštilo do skládky dreva uloženej pred rodinným domom. Pri nehode sa zranila jedna osoba, hasiči jej poskytli prvú predlekársku pomoc. Okrem toho zabezpečili auto pred požiarom a pozametali odfrknuté úlomky.
V Trebaticiach sa v sobotu 17. februára nedarilo vodičovi kamiónu, ktorému z nádrže uniklo väčšie množstvo nafty. Okolo jeho nákladu sa tak objavila asi tridsaťlitrová škvrna, ktorú hasiči zlikvidovali sorbentom.
O kúsok ďalej ako v piatok v Banke havaroval mladý vodič, zišla v ostrej zákrute z cesty do poľa vodička Kie Ceed z Trnavy. Preľaknutú ženu s dvoma deťmi ošetrili. Manžel počkal na odťahovku. Hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia.
Hasiči zabránili včasným uhasením dodávky väčšiemu požiaru na parkovisku Námestia K. Fodora v Piešťanoch.

Víkend spestril hasičom aj sobotňajší nočný požiar auta na parkovisku hypermarketu Tesco. Auto bolo odstavené blízko služobného vchodu a požiar vznikol pravdepodobne v dôsledku technicko-prevádzkovej poruchy. Veľký oheň zlikvidoval síce auto, ale nepoškodil okolostojace vozidlá, lebo vodiči ich stihli preparkovať. Ešte pred príchodom hasičskej jednotky sa oheň pokúšal uhasiť zamestnanec obchodu práškovým prístrojom. Ale ani on, ani hasiči už ničivému živlu nedokázali zabrániť v jeho diele.
Smerom k Tescu mierili hasiči aj v nedeľu 18. februára popoludní, keď na Sídlisku Nikola Teslu havarovali tri osobné autá značiek audi, škoda a chevrolet.  Nehoda v znamení „ťukancov“ sa zaobišla bez zranení. Hasiči vykonali na autách protipožiarne opatrenia a vytečené kvapaliny zneutralizovali a odstránili z cesty.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela