POZNÁMKA: Slovná prestrelka pre konšpiráciu

  • Spravodajstvo
  • 15. februára 2018, 08:52
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Piešťanské mestské zastupiteľstvo, ktoré sa konalo vo štvrtok 8. februára v knižnici, malo aj svoju dramatickú zápletku vo forme slovnej prestrelky medzi Petrom Kalmusom a Tomášom Hudcovičom. Výtvarník si prišiel s poslancom osobne vydiskutovať informácie, ktoré Hudcovič publikoval v jednom z článkov na svojom spravodajskom webe.

Kalmusa vyprovokovala Hudcovičova čudesná konšpirácia o údajnom spriahnutí sa médií – slovenských, českých, ale i miestnych proti dobrej povesti kúpeľného mesta, primátora Miloša Tamajku a jeho osobe, do ktorej krkolomnými prepojeniami zatiahol aj výtvarníka Kalmusa.
„Chcel som vedieť, ako si môže dovoliť uvádzať také hlúposti do článku bez toho, aby si skutočnosti overil, prípadne sa ma na to osobne opýtal. Chcel som sa tiež dozvedieť, na základe čoho si ako údajný komplot voči mestu vysvetlili môj rozhovor pre Piešťanský týždeň na tému Načeradského obrazov s mojím názorom na bustu Štefánika umiestnenej v piešťanskom mestskom parku,“ povedal po incidente Kalmus. „Bohužiaľ, s tým človekom sa nedá o ničom rozumne hovoriť. Bez argumentov si stále dookola tvrdil svoje,“ dodal.
O stanovisko k slovnej roztržke sme požiadali aj samotného Hudcoviča. Esemeskou oznámil, že sa pre Piešťanský týždeň vyjadrovať nebude. Treba sa tak zrejme pripraviť na to, že jeho avizované primátorské ambície pripravia Piešťancom ešte ďalšie „hodnoverné“ články z jeho pera, ktorými bude chcieť zo seba robiť martýra a záchrancu mesta zároveň.
My sme už pripravení na to, že zasa na sociálnej sieti vykonštruuje cenzúru, ako sme mu nedovolili vyjadriť sa k tejto poznámke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard