Podoby džezu perom Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. februára 2018, 18:53
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, po roku som stretol obľúbených ľudí. Hoci sme vďaka technike v pomerne častom kontakte, osobné stretnutie predsa poskytuje inú kvalitu komunikácie.

Rozhovor je úprimnejší, opis udalostí a zážitkov farbistejší. Aj ich príjem je vrúcnejší a vyznanie mám ťa rád má obojstranne väčšiu silu. O to mohutnejšie, že nás bolo v porovnaní s predošlým rokom – o dvoch viac. Malá Monika sa nosila v šatke v blízkosti tlkotu maminkinho srdiečka.
Malý Tomáško bol viac vidieť, pretože sa prihováral zvedavými otázkami a bol na Slovensku po prvý raz. V jeho krajine sa mu neviedlo veľmi dobre, až ho našli dobrí ľudia, ktorým jeho život nebol ľahostajný. Čierne očká na čiernom pozadí jeho krásnej tváričky sa v spoločnosti ostatných detí leskli zvedavosťou. Miestami sa leskli aj oči dospelých v dojímavej súhre a porozumení všetkých zúčastnených.
Podoby džezu na Rádiu Piešťany nemôžu ostať bez noviniek. Chystá sa hlasovanie ankety Esprit 2017 o najlepší slovenský džezový album roka. Rádio Piešťany je mediálnym partnerom tohto významného podujatia a predstavíme vám všetky nominované albumy. Novinky vychádzajú aj mimo spomínanej ankety. Vydavateľstvo Hevhetia sa môže popýšiť kvalitnými nahrávkami zahraničných umelcov.
Poľský klavirista a spevák Przemek Klezckowski nahral album s titulom Time, Sebastien Necca s jeho francúzskou formáciou Grounded nahrali pozoruhodnú nahrávku s titulom Morning Light. Kontrabasista a zásadná postava českej džezovej scény Jaromír Honzák vydal album Early Music a my si o týchto novinkách povieme viac.
Podoby džezu vysielame v nedeľu o 20.00 a reprízu relácie si môžete vypočuť vždy v stredu o 23. hodine. Prajem vám príjemný týždeň s priateľmi a úsmevnými ľuďmi a na stretnutie na Rádiu Piešťany sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel