V Červeníku nastali zásadné zmeny

  • Šport / Futbal
  • 8. februára 2018, 11:38
  • Autor:Martina Radošovská

Najpodstatnejšou zmenou v TJ Slovan Červeník je výmena trénera. Kým po jesennej časti mal ukrajinský kouč Jurij Panfilov s mužstvom ešte veľké plány, dnes už je všetko inak.

Panfilov dostal cez zimnú prestávku ponuku na Ukrajine, kde sa zatiaľ rozhodol aj zostať. „Z úzkych“ vytiahol mužstvo bývalý hráč Andrej Adamkovič, ktorý sa počas minulej sezóny rozlúčil s aktívnou futbalovou kariérou a na jar bude sedávať na trénerskej lavičke.
„Keď ma vedenie klubu oslovilo s touto ponukou, prijal som ju. V Červeníku som hrával za A-mužstvo 22 rokov, a aj preto som sa rozhodol svojmu klubu pomôcť,“ popisuje Adamkovič. Zároveň však priznáva, že pôjde o jeho prvú trénerskú skúsenosť v mužskej kategórii. Doteraz sa pohyboval ako tréner iba v mládežníckych družstvách.
Okrem trénerskej zmeny prišlo aj k obmenám v kádri. Medzi prvými ohlásil odchod Denis Kopúnek, ktorý sa rozhodol pre Sláviu Trnava. Aktívnu futbalovú kariéru ukončil Daniel Boháčik, ktorý sa však nelúči s klubom úplne, bude ako rezerva v prípade nutnosti. Veľkou stratou pre Červeník bude aj odchod mladého odchovanca Jána Gábriša, ktorý ide vyskúšať šťastie do vyššej súťaže, konkrétne do Veľkých Kostolian.
„Bude to pre nás strata. Prešiel Spartakom, Lokomotívou, a keď sa vrátil späť k nám, bol som veľmi rád, lebo je to prakticky náš odchovanec a domácich hráčov je málo. Aj preto sme boli radi, že máme doma takýto talent. Je to mladý, behavý hráč, dobrý po technickej stránke a vie dávať góly. Pokiaľ však chce skúsiť vyššiu súťaž, prečo nie,“ hodnotí Adamkovič.
V Červeníku cez zimnú prestávku neotáľajú a rozhodili siete na viaceré strany. Zatiaľ do klubu pribudli Marek Tajber a Martin Lackovič. Obaja prestúpili z Koplotoviec, nad ktorými visí veľký otáznik ohľadom ich pokračovania v najvyššej oblastnej súťaži. Na zozname majú aj ďalšie mená, ale zatiaľ ešte nie je nič isté.
Po jesennej časti sa Červeník drží v strede tabuľky, patrí mu deviate miesto s 22 bodmi. Mužstvo je s týmto umiestnením relatívne spokojné, aj keď Adamkovič dodáva, že si vie predstaviť lepšie umiestnenie: „Kvalitou má podľa mňa toto mužstvo aj na vyššie miesta, verím, že by sme sa mohli počas jarnej časti umiestniť v prvej päťke.“
Červeník dosahoval na jeseň výsledky ako na hojdačke – doma sa mu darilo, z vonku takmer vôbec nenosil body, až na dve remízy s Leopoldovom a Hornou Krupou vždy inkasoval. Doma zase lámal súperov, šťastnejšie obišli na červeníckom trávniku len Voderady a Špačince, s ktorými si delil body.
„So Špačincami to bol veľmi smolný zápas, ktorý sme mohli vyhrávať pokojne aj 4:0, ale skončilo sa to 2:2. Doma sú výsledky výborné, ale vonku máme samé prehry, až na dve remízy. Ide o veľmi kolísavé výsledky, ktoré nás stáli veľa bodov.“
Červeník počas víkendu absolvoval prvý prípravný zápas v Bučanoch, ktorý sa skončil remízou 5:5 a strelecky sa výrazne presadil Babic. Ten svojimi výkonmi dokazuje, že nie náhodou sa ocitol v najlepšej jedenástke All Stars ObFZ Trnava 2017. Červeník má na programe viacero prípravných stretnutí.
Momentálne je na sústredení v Brezovej pod Bradlom, kde ho čaká zápas so Starou Myjavou (Spartak Myjava „B“). „Ide rovnako o mužstvo zo šiestej ligy, ale v inej oblasti. Majú veľa kvalitných hráčov a určite to bude zaujímavá konfrontácia, čo sa týka porovnania líg,“ dodáva Adamkovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela