Jedným slovom to bola katastrofa

  • Šport / Basketbal
  • 5. februára 2018, 16:02
  • Autor:Tomáš Horký

Po dvoch vyrovnaných vzájomných zápasoch spred dvoch týždňov by len málokto predpovedal, že sobotný duel v Angels aréne skončí pre piešťanské basketbalistky takou blamážou.

Z výkonu a výsledku bol po stretnutí pochopiteľne rozladený kormidelník Piešťan Martin Pospíšil. „Ostáva mi len pogratulovať súperovi k dobrému výkonu. Náš výkon sa totiž komentovať nedá. Tak ako som bol predtým na hráčky hrdí po dvoch domácich zápasoch proti Košiciam, tak im teraz musím vyčítať bezduchý výkon bez energie. Hrali sme bez srdiečka a takýto výkon nie je hodný druhého tímu tabuľky. Dá sa to zhodnotiť jediným slovom – bola to katastrofa.“
Čajky tak nedokázali vyhrať ani druhý zápas nadstavbovej časti extraligy. Reprezentačná prestávka im padne určite vhod a bude treba aby sa pred kľúčovou fázou sezóny poriadne skonsolidovali.
Po zápase pred novinárov predstúpila kapitánka Čajok Lenka Bartáková, ktorá výkon tímu v Angels aréne okomentovala nasledovne: „Hodnotí sa to ťažko. Ten rozdiel v skóre je obrovský. Nám nevychádzalo nič v obrane, ako sme si pred zápasom stanovili. Navyše sme v útoku nepremieňali ani čisté strely. Dostali sme strašne veľa bodov, v prvom polčase skoro 50. Takto sa vyhrať nedá a určite si rozoberieme, čo sa vlastne stalo. Takýmto rozdielom prehrávať nemôžeme.“
Sobotné stretnutie v Košiciach bude posledné pred reprezentačnou prestávkou. Potom čaká Piešťanky duel v Poprade 17. februára. Po ňom ich však čaká „superséria“ práve s Košicami. Sled vzájomných zápasov ešte pred play-off nie je úplne tradičný, pre oba celky to však bude veľká výzva zakaždým na protivníka niečo nové vymyslieť.
„Je to úplne špecifikum. Myslím si, že to bude o vnútornom nastavení obidvoch tímom. Tréneri môžeme pripravovať rôzne taktické varianty, ale samotné hráčky sú na ihrisku a tam sa rozhoduje. Keď k tomu každý pristúpi správnym spôsobom, môže to byť veľmi zaujímavá séria. My sa však každopádne nemôžeme prezentovať výkonom, ako v sobotu,“ zakončil M. Pospíšil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel