Multifunkčné ihrisko mesto neprevzalo

  • Spravodajstvo
  • 31. januára 2018, 09:51
  • Autor:sita

Mesto Piešťany odmietlo prevziať od dodávateľa multifunkčné ihrisko na sídlisku Nikolu Teslu, ktoré malo byť hotové koncom novembra minulého roka. Ihrisko za viac ako 37-tisíc eur nebolo podľa stanoviska radnice dodané v súlade s podpísanou zmluvou.

„Dielo má nedostatky, ktoré bránia v jeho užívaní, nie je dodané v požadovanej kvalite a nie je dodané v súlade so zmluvou,“ skonštatovala Terézia Fridrichová z Mestského úradu v Piešťanoch. Ihrisko podľa nej vyzerá úplne inak, ako by vyzerať malo, má množstvo nedostatkov a nie je ani úplne dokončené.
Akrylátový povrch bol robený pri nízkych teplotách, výsledkom je jeho drvenie. Okrem toho na ihrisko s rozmermi 28 krát 10 metrov dala firma nevhodné obrubníky. „Bol spísaný záznam so všetkými nedostatkami a nedorobkami, dodávateľ prisľúbil nápravu,“ dodala Fridrichová.
Povrch však bude možné robiť až vtedy, keď priemerná denná teplota vystúpi nad 10 stupňov Celzia, deti si tak na multifunkčné ihrisko budú musieť ešte počkať.
Dodávateľ ihriska zvíťazil vo verejnom obstarávaní s najnižšiu cenou. Na radnici sa najprv z výberu firmy zo Svätého Jura tešili, pretože je dlhé roky na trhu a má vynikajúce referencie.
Multifunkčné ihrisko v Piešťanoch sa však jednoznačne nevydarilo a zatiaľ zaň dodávateľ ani nedostane zaplatené. Naviac si mestský úrad v súlade so zmluvou môže uplatniť sankcie za meškanie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela