Cesta sa prepadáva, oprava je v nedohľadne

  • Spravodajstvo
  • 30. januára 2018, 01:19
  • Autor:Daniela Serišová

Havarijný stav vozoviek v Piešťanoch a okolitých obciach nie je ničím výnimočným. Keď ale cesta predstavuje nebezpečenstvo pre vodičov, peších a najmä pre obyvateľov priľahlého pozemku, treba rýchlo konať. Po takejto ceste sa však naďalej chodí, a keďže je jedným z hlavných ťahov, nebezpečenstvo rastie s každým prejdeným autom.

Topoľčianska cesta v obci Banka vedúca na Havran má množstvo nedostatkov. Keďže je hlavným ťahom do Topoľčian a priľahlých obcí, denne po nej prejde množstvo áut. Najmä nákladiaky ničia vozovku a škodia tiež jej podložiu. Poľahky sa tak môže stať, že sa časť vozovky zrúti.
Asi pred mesiacom sa zosunula pôda spolu s veľkými kusmi skál zo strmého svahu priamo pod cestou. Odtrhla sa aj časť povrchu Topoľčianskej cesty. Pod vrstvou asfaltu je teda teraz nebezpečný priestor. Dá sa očakávať, že pôda sa bude naďalej zosúvať a asfaltový koberec nad ňou sa bude spolu s ňou odtŕhať.
Obyvatelia priľahlého pozemku už mesiace predtým informovali obec o havarijnom stave daného úseku a tá následne Trnavský samosprávny kraj (TTSK), keďže cesta je v jeho správe. Doteraz sa však nič nezmenilo.
Podľa očitých svedkov oslabené a rozomleté podložie nevydržalo a po prejazde kamiónu sa odtrhli kusy skál a pôda spolu aj s cestou. Cesta bola hneď po incidente ohradená a obohnaná páskou. V tesnej blízkosti zosuvu sa však po ceste stále chodí a každé ďalšie auto môže byť osudným.
Podľa dostupných informácií TTSK pripravuje projektovú dokumentáciu na opravu daného úseku a snaží sa čo najskôr začať s prácami. Situáciu im ale sťažujú inžinierske siete, ktoré vedú pod cestou.
Či ale cesta vydrží, pokým budú pripravené všetky náležitosti, nevedno. Ďalší zosuv môže prísť o pár hodín, ale aj o pár týždňov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín