Radnica chce zvýšiť reklamný smog

  • Spravodajstvo
  • 16. januára 2018, 18:56
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Kým v iných mestách proti reklamnému smogu popri cestách bojujú a všemožne sa snažia znížiť počet veľkoplošných bilbordov, ktoré odpútavajú pozornosť vodičov, v Piešťanoch chcú ich počet rozšíriť. Táto informácia vyplýva z materiálu, ktorý radnica predkladá na januárové rokovanie mestských komisií.

Konkrétne ide o zámer prenajať pozemky pod veľkoplošné reklamné pútače na Bratislavskej ceste oproti nákupnému centru Kaufland. Ako pripravovaný materiál uvádza, v prípade schválenia verejnej obchodnej súťaže na prenájom mestských pozemkov pod reklamné pútače poslancami k štyrom súčasným veľkoplošným bilbordom pribudne ďalších šesť.
Posledné slovo však po rokovaniach komisií a ich pripomienkach k radničnému návrhu budú mať mestskí poslanci. Iba tí môžu rozhodnúť o prípadnom nájme mestských pozemkov pod reklamné pútače, prípadne tento zámer radnice úplne odmietnuť a prístupové cesty do kúpeľného mesta nedehonestovať reklamným smogom.
Proti umiestňovaniu veľkoplošných reklám sa všade vo svete stavajú nielen odborníci v doprave, ktorí zdôrazňujú ich negatívny vplyv na pozornosť vodičov pri riadení automobilov. Pevné stavby reklamných pútačov spôsobujú tiež výrazné riziko v prípade dopravných nehôd, keď konštrukcie pútačov ich dôsledky len
znásobujú. Prečo sa piešťanská radnica rozhodla plávať proti súčasným moderným trendom?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela