Neónka vypálila dieru do koberca

  • Spravodajstvo
  • 16. januára 2018, 18:46
  • Autor:vd

Pri spaľovaní záhradného odpadu nestačí iba povolenie, treba ho aj ohlásiť hasičom. Na to zrejme pozabudli pracovníci firmy Plantex, keď sa v utorok 9. januára pustili do spaľovania suchej haluziny. Hasičom to náhodný pozorovateľ oznámil ako požiar stohu, preto okamžite vyrazili k požiaru s plnou cisternou vody. Napokon sa ukázalo, že ide o povolené spaľovanie, miesto bolo adekvátne zabezpečené, takže požiar nehrozil.

Na druhý deň pred obedom riešili hasiči dopravnú nehodu bez zranení na Banke, večer ich zavolali k nehode s jedným zraneným na križovatku ulíc Valašská – Studená v Piešťanoch, kde sa zrazilo osobné auto Škoda Superb so Suzuki Swift. Aj tu vykonali iba protipožiarne opatrenia a vapexom odstránili vytečené prevádzkové kvapaliny.
Prekvapením pre zamestnancov piešťanskej firmy Chirana Progress bol veľký dym, čo sa v piatok ráno valil z chodby administratívnej budovy na Vrbovskej ceste. Ukázalo sa, že tam neónová lampa spadla na koberec a vypálila v ňom dieru. Hasiči požiar zlikvidovali práškovým prístrojom a na odvetranie použili pretlakovú ventiláciu.
V sobotu v noci zavolali príslušníkov HaZZ na Banku, kde po nehode ostala poškodená plynová skrinka. Mal z nej unikať plyn. Hasiči miesto skontrolovali, plyn nenamerali, ale vzhľadom na masívne poškodenie skrinky odporučili volať majiteľom poruchovú službu plynární.
V nedeľu 14. januára vyrážali opäť na Banku, kde z havarovaného auta Renault Megane, naloženého na odťah, vytekali pohonné hmoty. Hasiči ich zneškodnili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava