Čo prináša prvé tohtoročné vydanie Piešťanského týždňa

  • Spravodajstvo
  • 9. januára 2018, 07:46
  • Autor:red

Historické piešťanské kúpalisko Eva sa opäť stalo predmetom záujmu poslancov na poslednom mestskom zastupiteľstve v decembri minulého roka. Na základe ich požiadavky mala radnica za úlohu spracovať novú analýzu možnosti vstupu mesta do revitalizácie kúpaliska majetkovo i finančne.

Tamajka odvolal Vermeša, skončil aj Hynek 
Pavol Vermeš bol konateľom Bytového podniku Piešťany (BP) presne rok. A tak ako skončila na svojom poste tesne pred Vianocami v roku 2016 bývalá konateľka Eva Kolláriková, rovnako bez predchádzajúceho vyrozumenia a riadneho zdôvodnenia sa piešťanský primátor Miloš Tamajka zbavil aj jej nástupcu P. Vermeša. Ako predseda dozornej rady vo funkcii skončil i niekdajší viceprimátor Michal Hynek.
Pri Piešťanoch budú vyrábať súčasti Porsche 
Výrobné haly v poradí už piatej automobilky na Slovensku postavia neďaleko Piešťan. Na 20-hektárovom pozemku v katastri Hornej Stredy by mali vzniknúť výrobné linky komponentov pre elektromobily luxusnej motoristickej značky. Montáž nového elektromobilu Porsche Mission E by mala prebiehať v bratislavskom závode koncernu Volkswagen Group, pod ktorý Porsche patrí.
Nielen zákaz pochodu čertov bol vlani ukážkou stavu mysle piešťanských zastupiteľov
V piešťanskej regionálnej politike v roku 2017 veru nuda nebola. Hneď v januári sa prevalilo, že primátor Miloš Tamajka namiesto príprav na vianočné sviatky si sebe a svojim spriazneným ľuďom pod stromček pripravil darček v podobe „absolutistického“ ovládnutia Bytového podniku Piešťany (BP), ktorý následne pod vedením jeho nového konateľa Pavla Vermeša po celý minulý rok sprevádzalo množstvo škandálov. Vermešovo vládnutie však v mestskej eseročke trvalo na deň presne iba rok a Tamajka ho 22. decembra v tichosti z funkcie vypoklonkoval.
Poštárčinu robili z lásky ako poslanie
Nosili veľké kožené brašne plné pohľadníc, listov úradných aj osobných, so srdiečkami na obálkach, ale aj súdne obsielky. Vláčili ich na poštárskych bickyloch po rajónoch. Niektorí pošte zasvätili pol života. V mrcha i dobrom počasí, milovaní ľuďmi, naháňaní psami a zvádzaní pokušiteľkami i donchuanmi, nosili dobré i zlé správy.
Vynovenú bránu gymnázia už osadili, paráda stála 19 tisíc eur
Vstup do Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch cez masívnu dubovú historickú bránu bol v decembri nemožný. Obe krídla renovoval stolár. Zatiaľ chránila vstup do budovy drevotriesková náhrada. Majstrovi renovácia netrvala dlho, v posledný školský deň decembra dostalo priečelie budovy opäť svoj lesk.
Všehoslav sa motykou prebojoval až k zlatému zemáku
V „rolách“ nad Vrbovým sa dva dni po vykopávaní pandrláčika, teda 26. decembra konali piate Majstrovstvá sveta a vesmíru vo Vrbovskom poľnohospodárskom golfe. Na dobre utajené miesto, oráčinu po kukurici, prišli po úvodnej ceremónii fotenia sa pod šikmou vežou jedenásti golfisti z Vrbového. Namiesto golfových palíc si na pleci niesli motyku, namiesto botasiek mali gumáky, namiesto golfovej loptičky triafali do „zemákov“.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava