Piešťanské spravodajské naj: august 2017

  • Spravodajstvo
  • 7. januára 2018, 22:26
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o aktualitách a novinkách z miestnej komunálnej politiky. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom, pričom dnes si spoločne pripomenieme, čo sa v Piešťanoch udialo v auguste.

Most pokryl „sneh“ z mŕtvych podeniek
Obyvatelia Piešťan i turisti sa v auguste čudovali enormnému počtu hmyzu na Kolonádovom moste, ale aj v iných lokalitách mesta. Keďže tento hmyz s názvom podenky žije len jediný deň, malé „mŕtvolky“ pokryli v niektorých lokalitách zem natoľko, že chodníky vyzerali ako po snehovej prehánke. Podenky alebo jednodňové „mušky“ sa objavujú pri vodných plochách, pri ktorých napokon aj v rojoch umierajú a ich „mŕtvolky“ pôsobia, akoby do rána v meste nasnežilo. Dospelé jedince totiž žijú len niekoľko hodín, spravidla počas noci. Objavujú sa pritom vždy v auguste. Tento rok ich azda môžeme očakávať opäť.

(foto: pror)

Sládkovičova opäť prejazdná
Po štyroch mesiacoch je Sládkovičova ulica v Piešťanoch opäť sprejazdnili od začiatku až po koniec. Rekonštrukčné práce sa skončili len pár dní po stanovenom termíne a vodiči začali brázdiť nový asfalt. Kto by to už vtedy povedal, že o niekoľko týždňov bude ulica opäť rozkopaná. O tom sa však viac dočítate vo výbere z mesiaca október.
(foto: pror)

Lido príde onedlho o 1200 stromov!
Obľúbené miesto vychádzok obyvateľov Piešťan už čoskoro zmení svoj vzhľad zásadným spôsobom. Dopomohli tomu minuloročné kalamitné udalosti, keď prudký vietor zvalil topole na lanový most pre peších, ktorý naň vedie. Zodpovední i v dôsledku týchto udalostí nechali vyhodnotiť zdravotný stav aj zvyšných topoľov na Vážskom ostrove a výsledok je zdrvujúci. Až 1200 stromov lemujúcich Biskupický kanál na brehu ostrova je pre svoj zdravotný stav odsúdených na spílenie. K spíleniu stromov by malo dôjsť v období vegetačného pokoja v úvode tohto roka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela