Piešťanské kultúrno-spoločenské naj: august 2017

  • Spravodajstvo
  • 7. januára 2018, 22:20
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o novinkách zo sveta kultúry a spoločenského diania. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom. Dnes si zaspomíname, čím Piešťany žili v auguste.

Žihadielko je už otvorené
Dlho očakávané nové detské ihrisko Žihadielko, ktoré si Piešťanci vybojovali usilovným internetovým hlasovaním, otvorili v sobotu 19. augusta. Deti sa o to postarali slávnostným prestrihnutím pásky. Ihrisko, ktorého dominantným motívom je Včielka Maja desiatky prvých detských návštevníkov. Po otvorení bránky sa rozbehli vyskúšať šmykľavky, hojdačky, preliezačky, kolotoč, ale aj skladanie puzzle s motívom Žihadielka.

Fontána má nové sedadlá
Piešťanské kino Fontána už má nové sedadlá. Zmodernizovanie a vynovenie interiéru v hodnote 62-tisíc eur bolo úspešne ukončené a viacúčelová kultúrna sála sa môže pýšiť novými sedadlami, aké sú bežné v moderných viacsálových kinách. Vynovenie interiéru sa uskutočnilo aj vďaka príspevku od štátu, nakoľko polovicu zo sumy 62-tisíc eur uhradila dotácia, o ktorú sa mestské kultúrne stredisko (MsKS) uchádzalo. Ďalších 21-tisíc eur zaplatilo MsKS z vlastných prostriedkov a desiatimi tisícmi prispela radnica z rozpočtu mesta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava