Piešťanské kultúrno-spoločenské naj: jún 2017

  • Spravodajstvo
  • 6. januára 2018, 00:00
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o novinkách zo sveta kultúry a spoločenského diania. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom. Dnes si zaspomíname, čím Piešťany žili v júni.

Sprievod prilákal tisíce návštevníkov
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny zažili tento rok Piešťanci už po 26. raz. V sobotu 3. júna nielen domácich, ale aj návštevníkov z iných miest a krajín vylákal do centra tradičný slávnostný sprievod. Majiteľov štvorkolesových tátošov – veteránov, mažoretky, predstaviteľov mesta a vzácnych hostí, ale aj študentov, žiakov, pedagógov, umelcov a športovcov cestou povzbudzovali potleskom tisíce návštevníkov.

(foto: am)

Fanfáry otvorili 62. festival
Kúpeľné mesto už desaťročia hostí druhý najstarší hudobný festival na Slovensku. Brány 62. ročníka music festivalu Piešťany sa otvorili v Dome umenia tradičnými slávnostnými fanfárami v podaní kvarteta Corni di Bratislava. Tradičné ohlásenie začiatku festivalu opäť prilákalo mnoho Piešťancov, ktorí si vďaka umelcom okrem iného vychutnali aj Bartholdyho Svadobný pochod. Potom sa už fanúšikovia kultúry presunuli do veľkej sály, kde sa na pódiu v úvode dvojmesačného kultúrneho maratónu predviedol Slovenský komorný orchester.
(foto: am)

Veterány zanechali stopy na cestách i v knihe
Jubilejný 25. ročník Piešťanských zlatých stúh i pripomienka na rok 1932, keď po prvý raz v Piešťanoch hostili účastníkov podujatia Concours d’Élégance, boli hlavnými lákadlami garantujúcimi nevšedný víkendový zážitok návštevníkom Kúpeľného ostrova i obyvateľom mesta a širokého okolia. Obdivovať mohli takmer stovku strojov na kolesách, ktoré približovali vývoj motorizmu od jeho začiatkov až po dnešok, ulahodili oku poľnohospodárov či nadšencov vojenskej techniky. Trojdňový program vyplnený propagačnými jazdami vyvrcholil sobotňajším slávnostným defilé a ohňostrojom.
(foto: am)

Deti súťažili v parku napriek mrakom a dažďu
Napriek tomu, že minulý rok Prechádzke rozprávkovým parkom počasie veľmi neprialo, opäť sa na nej zúčastnili stovky detí, ktoré od súťaženia neodradil ani dážď. Vyzbrojení pršiplášťami, farebnými dáždnikmi, bundami a mikinami sa celé rodiny vydali za rozprávkovým dopoludním.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav