Psie počasie nepokazilo náladičku na Marháte

  • Spravodajstvo
  • 1. januára 2018, 09:24
  • Autor:vd

Silvestrovské psie počasie odradilo mnohých ľudí, čo si večer predtým nachystali batohy na Marhát. No tých čo ani dážď nepremohol si užili v poradí už štyridsiatyšiesty výstup až k rozhľadni aj s muzikou Bandy zlého Vojta, opečenou slaninou, špekáčikmi či inými dobrotami v Hostinci pod Marhátom. A tí, čo tam nešli, môžu len ticho závidieť, pretože kým ešte nepršalo, ľudia sa ocitli v nádhernej scenérii prírody obsypanej snehom.

Tohtoročný výstup mal špeciálny názov: Silvestrovský výstup Jaroslava Böhma na Marhát. Kolegovia turisti ho totiž venovali svojmu zosnulému kolegovi, ktorý ich opustil počas zvláštnej chvíle, keď spolu s nimi kul plány na nové akcie, na ktoré sa chystal. Značkoval chodníky, viedol ich klub KST TJ Bezovec Piešťany a už mal v hlave plno nápadov, ako zrealizovať dobrý letný celoslovenský zraz turistov v Piešťanoch.
Pretože dážď bol naozaj vytrvalý, dramatické boli pod Marhátom najmä posledné metre túry. Po šmykľavom teréne sa do kopca len ťažko dalo udržať na nohách. Aj tu sa preukázala spolupatričnosť turistov, ktorí si podávali ruky, aby pomohli menej ohybným dôjsť až do zmoknutého cieľa. Pocit zo zvládnutej túry v náročnom počasí však stál zato.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava