Piešťanské spravodajské naj: marec 2017

  • Spravodajstvo
  • 1. januára 2018, 23:43
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o aktualitách a novinkách z miestnej komunálnej politiky. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom, pričom dnes si spoločne pripomenieme, čo sa v Piešťanoch udialo v marci.

Na prácu primátora Tamajku si posvieti prokurátor
Piešťanskí poslanci sa Tamajkovej svojvôli voči bytovému podniku jednomyseľne vzopreli. Jednohlasným prijatím uznesení o obmedzeniach právomocí primátora, ale aj ním dosadeného konateľa Pavla Vermeša v mestskej eseročke, prelomili Tamajkovo veto ešte z januára, keď rovnaké uznesenia odmietol podpísať. Naviac prijali uznesenie, že na Tamajkove kroky voči mestskej eseročke sa pozrie prokurátor.

(foto: pror)

Piešťany majú opäť hlavného kontrolóra
Mesto Piešťany našlo po troch mesiacoch opäť svojho hlavného kontrolóra. Poslanci si počas mestského zastupiteľstva tajným hlasovaním v dvoch kolách za neho vybrali Martina Svorada. O post hlavného mestského kontrolóra pritom prejavilo záujem až deväť kandidátov. Našiel sa medzi nimi štátny policajt, ale aj mestský úradník. Do druhého kola tajnej voľby však postúpili iba dvaja jasní favoriti s celkovým súčtom devätnásť získaných hlasov, Z. Bruncková a M. Svorad. Zvyšní kandidáti dohromady získali len jediný hlas.
(foto: pror)

Na Vážskom ostrove zabavovali zvieratá
Problémy so zanedbaným chovom zvierat na ranči Cawalero v Piešťanoch už skončili. Prípad sa ťahal od roku 2016, pričom po zverejnení informácií, v akom zúboženom stave sa nachádza na tomto ranči niekoľko psov, dva kone a jeden poník, krajská veterinárna správa zasiahla a zvieratá zabavila. Bohužiaľ, majiteľke sa tento stav podarilo zvrátiť a v lete 2016 jej poníka a jedného koňa museli vrátiť. I napriek prísľubu štátnym veterinárom, že sa chovateľka bude k zvieratám správať zodpovednejšie, nestalo sa tak. Zvieratá opäť trpeli v obmedzenom výbehu na nedostatok potravy a základnej i veterinárnej starostlivosti. V marci napokon zvieratá definitívne zabavili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava