Piešťanské spravodajské naj: február 2017

  • Spravodajstvo
  • 1. januára 2018, 23:16
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o aktualitách a novinkách z miestnej komunálnej politiky. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom, pričom dnes si spoločne pripomenieme, čo sa v Piešťanoch udialo vo februári.

Radničné noviny sú vraj zneužité na propagandu
Začiatkom februára Transparency International Slovensko vydala správu, podľa ktorej sa mestské noviny s názvom Radnica informuje podobajú viac na nástroj politickej propagandy súčasného vedenia mesta ako na užitočný spravodajský formát slúžiaci obyvateľom. Spomedzi 82 hodnotených slovenských samosprávnych novín sa piešťanské mestské periodikum umiestnilo až na 65. mieste. Piešťany tak v užitočnosti novín pre obyvateľov vysoko predbehla na druhom mieste krajská Trnava, ale i tretí v poradí neďaleký Hlohovec.

(autor: unk)

Z bytového podniku unikli tisíce dokumentov!
Kým koncom roka 2016 sa „príbeh“ Bytového podniku Piešťany len začal, začiatkom februára nabral obrátky. Konateľ Bytového podniku Piešťany Pavol Vermeš skopíroval v mestskej eseročke tisícky dôverných dokumentov a odniesol ich v súkromnom aute k sebe domov do rodinného domu v Dubovanoch. Do objektu pritom Vermeš zavítal aj so svojou mladou asistentkou, a podľa našich informácií sa tam zdržal 4. a 5. februára zhruba sedem hodín a kopírky sa počas ich prítomnosti v budove nezastavili. Len na jednej z nich podľa počítadla vyhotovených kópií Vermeš skopíroval 2500 výtlačkov. Na druhej kopírke bolo vyhotovené obdobné množstvo. V pondelok po príchode na pracovisko si po Vermešovom upracovanom víkende v budove mestskej eseročky viacerí zo zamestnancov našli odomknuté kancelárie, poprehadzované veci na stoloch, ale i v zásuvkách, a ich pracovné počítače vykazovali znaky, že v nich niekto niečo hľadal, prípadne z nich kopíroval firemné dáta.
(foto: am)

Piešťany získali dotáciu na kompostáreň
Mesto Piešťany získalo nenávratný finančný príspevok 1,6 miliónov eur na vybudovanie kompostárne. Samospráva sa bude na projekte podieľať spolufinancovaním vo výške 85-tisíc eur. Kompostáreň bude zameraná na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu. Kapacita zariadenia má byť 4800 ton za rok, výstupom bude kompost v objeme približne 2880 ton ročne. Mesto v súčasnosti vlastnú kompostáreň nemá, za odvoz a likvidáciu odpadu platí externej spoločnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava