Piešťanské kultúrno-spoločenské naj: marec 2017

  • Spravodajstvo
  • 1. januára 2018, 23:53
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o novinkách zo sveta kultúry a spoločenského diania. V nasledujúcom seriáli vás sprevádzame celým rokom. Dnes si zaspomíname, čím Piešťany žili v marci.


Svetlá na Kolonádovom moste na hodinu zhasli
Kolonádový most v Piešťanoch sa ponoril do tmy a rozžiarila ho ohňová šou. V sobotu 25. marca sa študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera rozhodli zapojiť do celosvetového eko-podujatia Hodina Zeme vypnutím elektrického osvetlenia na jednu hodinu. Pred národnou kultúrnou pamiatkou sa v sobotu večer stretli desiatky ľudí.

(foto: am)

Piešťany sú liaheň zaujímavých ľudí v oblasti motorizmu
Dom umenia Piešťany hostil výnimočnú výstavu. V sobotu 18. marca 2017 slávnostnou vernisážou uviedli vôbec prvý obdobný projekt s názvom Autolinea Czechoslovakia 1949-1989, a teda výstavu zameranú na motoristický dizajn v bývalom režime. Tým sa návštevníkom naskytol pohľad na skice a modely áut, ktoré sa nikdy nedostali do sériovej výroby. Autolinea Czechoslovakia 1949-1989 vznikla v spolupráci Slovenského múzea dizajnu, Slovenského centra dizajnu a architekta Petra Chudého, piešťanského dizajnéra automobilov, ktorý svoj život zasvätil dizajnovaniu v oblasti motorizmu, avšak svoje návrhy po roku 1968 pre režim nemohol uplatniť v zahraničí.
(autor: reprofoto)

Namiesto kvalitného periodika turistická príručka
Predmetom rokovania marcovej mestskej rady sa stalo i zbabrané vydanie periodika Revue Piešťany. V rozpočte síce boli vyhradené financie na spomínaný časopis, avšak to si vedenie prispôsobilo podľa seba a názov zneužilo na pomenovanie turistickej príručky. Na negatívne ohlasy vtedajší viceprimátor Michal Hynek reagoval tým, že o žiadnych takých nevie a pôvodný formát mal akurát nejaký duševný prínos. S novým formátom sa vraj zamerali na cieľovú skupinu ľudí, ktorí do Piešťan zavítajú ako turisti. Odvtedy sa o Revue Piešťany nik nezmienil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava