Piešťanské kultúrno-spoločenské naj: január 2017

  • Spravodajstvo
  • 1. januára 2018, 09:49
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o novinkách zo sveta kultúry a spoločenského diania. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom. Dnes si zaspomíname, čím Piešťany žili v januári.

Príbeh zatúlanej fenky: Maya čakala deň a noc pri snehuliakovi
Do redakčnej pošty nám v nedeľu 15. januára pribudla prosba o zdieľanie fotografie opusteného sibírskeho huskyho, ktorý čakal pri malom snehuliakovi postavenom medzi Drahovcami a Piešťanmi a na okoloidúcich vrčal. Piešťanci sa vtedy zomkli – okrem nás informáciu o stratenom psovi šírili ďalej stovky obyvateľov. Odchytiť ho napokon prišli pracovníci Útulku Piešťany a príbeh sa skončil šťastne – fenka Maya sa vrátila domov.

(foto: vd)

Záchranca bankomatu Toréz zomrel
Zachránil bankomat, zrazilo ho auto, niekoľkokrát vyhorel, vypil chladiacu zmes. Tá sa mu stala osudnou. Azda najznámejší bezdomovec v okolí, Anton Bielka z Vrbového, alias Toréz, zomrel v piešťanskej nemocnici v utorok 17. januára. Lekári sa ho pokúšali zachrániť, no boli bezmocní. Toréz, ktorý vytrpel najväčšie mrazy na ulici a možno dve-tri noci v nocľahárni, odkiaľ ušiel za svojím psíkom, nezomrel na podchladenie – vypil nemrznúcu zmes a nastal u neho rozvrat vnútorného prostredia s následným multiorgánovým zlyhaním.
(foto: am)

Narodeniny Š. Nosáľa si pripomenuli aj v Piešťanoch
Jedna z najvýznamnejších osobností kultúrneho života na Slovensku dovŕšila životné, i keď, bohužiaľ, posledné jubileum. Profesor Štefan Nosáľ, umelecký vedúci a choreograf Lúčnice, oslávil v piatok 20. januára krásnych 90 rokov. Dom umenia Piešťany, ako domovská scéna Lúčnice, si pre jeho obdivovateľov pripravil v deň profesorových narodenín program. Napriek tomu, že profesorova životná púť napokon 22. júla skončila, jeho dielo ostane večné navždy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek