Farma, kde sa deti cítia ako obri

  • Cestovanie
  • 13. októbra 2017, 16:23
  • Autor:Gabo Kopúnek

V zálohe nám ešte ostáva niekoľko slnečných dní, ktoré by sme mali čo najlepšie využiť, predovšetkým aktívne a v prírode. Keďže sa ale na počasie nedá veľmi spoľahnúť, ponúkame vám tip na krásny výlet do blízkeho okolia.

Určite už mnohí z vás navštívili Minifarmu v Lubine v okrese Nové Mesto nad Váhom. Nádherné prostredie kopaníc je priam stvorené na založenie areálu plného zvieratiek, v ktorom sa budete cítiť bezpečne nielen vy, ale predovšetkým vaše deti. Hlavne preto, že väčšina štvornohého osadenstva farmy im neprerastá cez hlavu.

Dvor u starkých


Kto vyrastal v meste a starých rodičov mal ešte na dedine, určite si spomenie na zajačníky či kurníky na začiatku hospodárskeho dvora. Niečo podobné, ale pre zvieratá luxusnejšie, nájdete hneď pri vstupe do areálu. V správnom návštevnom období, teda máj – jún, sa vám pod nohami budú motať mladé kozičky či ovečky, ale hoci už čo-to odrástli, títo nezbední rohatí dotieravci sú neškodní aj na jeseň. Len si treba chrániť balíčky s krmivom.

Deti zaujmú aj rôzne technické stavby.

Mojkanie so zajačikmi môžete zameniť za hladkanie morčiat či miniprasiatok, minikoníkov či poníkov. Nájdete tu však aj maxizvieratká ako sliepku brahmanku veľkú, zajaca francúzskeho barana či angolonúbijskú kozu. Dvor u starých rodičov vám však bude pripomínať aj hlavná hospodárska budova, kde nájdete miesto na nerušený relax a posedenie pri káve či drobnom jedle.

Na koni po lúke


Ďalších, oveľa väčších obyvateľov minifarmy nájdete na susednej lúke. Okrem koní, na ktorých sa dá aj povoziť, tu nájdete aj lesné zvieratá či iné úžitkové plemená. Každé z nich má svoje vlastné obydlie, takže je zábavné porovnávať mini a maxi príbytky.

Kone a kopanice, no nádhera.

Občas sa síce druhy i počty zvieratiek menia, ale nič to nemení na fakte, že na lúkach je riadne živo. Upozorňujeme vás však, že nesmiete do areálu prísť so psom, nech je hocijako krotký a poslušný, a zároveň tiež nesmiete kŕmiť zvieratká vlastným krmivom. To pre istotu, no ak ho odovzdáte ako dar, správcovia farmy budú vďační.

Ako sa tam dostať


Cez Nové Mesto nad Váhom sa vydáte smerom na Starú Turú. Z cesty vás smerová tabuľa donúti odbočiť vpravo do Lubiny, pričom prejdete po hlavnej ceste celú obec a ešte asi štyri kilometre budete pokračovať smerom na kopanice. Zablúdiť by ste nemali, treba sa vždy držať vpravo. Parkovanie je zabezpečené pred farmou, ktorá je otvorená ešte počas pekných októbrových víkendov.

Na kopaniciach našli domov aj „cudzokopytníky“.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel