Čajky sa dohodli na spolupráci s ďalšími posilami

  • Šport / Basketbal
  • 16. augusta 2017, 18:36
  • Autor:Tomáš Horký

Piešťanské basketbalistky odštartovali v pondelok 14. augusta letnú prípravu na súťažný ročník 2017/2018. Vedenie klubu pomaly finišuje so skladaním kádra a najnovšie sa mu podarilo dohodnúť s dvomi slovenskými hráčkami.

Posilami Čajok sa stali pivotka Martina Letková a mladá rozohrávačka alebo krídelníčka Vanessa Gajdošová.

Konkurenciu pod košom zvýši Letková


Martina Letková sa na Slovensko vracia po ročnej sezóne v najvyššej nemeckej súťaži, kde nastupovala za Heidelberg. Predtým pôsobila tri sezóny v MBK Ružomberok či Spišskej Novej Vsi. Zahraničný angažmán si vysúšala aj v talianskom tíme Astro Cagliari. „Piešťanské Čajky sú ambiciózne družstvo, ktoré má z roka na rok vyššie ciele. Trénera Martina Pospíšila poznám už od ‚detských‘ čias, takže viem, do čoho idem. Vraciam sa po roku z nemeckej Bundesligy a chcem vyskúšať niečo nové. Keď sa naskytne možnosť hrať v euroligovom tíme, ťažko sa to odmieta,“ povedala po podpise zmluvy 190 centimetrov vysoká pivotka.
Dvadsaťštyriročná rodáčka z Banskej Bystrice, bývalá mládežnícka reprezentantka, by mala zväčšiť konkurenciu na podkošových pozíciách. „Som rád, že sa nám podarilo získať do tímu Martinu, ktorá má slušný potenciál na rozvoj, a my urobíme všetko, aby sme jej ho podarili naplniť. Očakávam od nej tvrdú prácu a hlad po mieste na palubovke a zlepšení. Iba od nej závisí, akú pozíciu v tíme si vybojuje,“ vyjadril sa k príchodu M. Letkovej tréner Čajok Martin Pospíšil.

Martina Letková

Gajdošová krokom do budúcnosti


Vanessa Gajdošová je odchovankyňou basketbalu v Bardejove, no hrávala aj na hosťovaniach v košických mládežníckych kluboch Abovia, Union a Tydam. Slovenskú extraligu si vyskúšala v drese Cassovie Košice. Do Piešťan prichádza z USA, kde nastupovala v stredoškolských kluboch North Bend High School a Werner Pacific College. „Piešťanské Čajky sú družtvo, na ktorom som si najviac všimla pokrok, odkedy hrám basketbal. Tvrdá práca a dosiahnutie cieľov je to, čo ma baví, a teraz budem môcť byť súčasťou tímu, ktorý si dáva záležať na poctivej práci a státím si za svojimi cieľmi. Verím, že budem v basketbale len napredovať a tímu pomôžem ku každému víťazstvu. Výzva hrať proti skúseným hráčkam z iných krajín a spolupracovať s výbornými hračkami i trénermi ma vždy lákala, preto som sa rozhodla prerušiť štúdium a pôsobenie v USA a stať sa súčasťou piešťanského družstva,“ skonštatovala 172 centimetrov vysoká V. Gajdošová, ktorá môže hrať na pozícii rozohrávačky alebo krídelníčky.
Angažovanie osemnásťročnej mládežníckej reprezentantky, ktorú z účasti na nedávno skončených majstrovstvách Európy do 18 rokov vyradilo zranenie prsta, je pre piešťanský klub krokom do budúcnosti. „Vanessa je mladá hráčka, ktorá dostane možnosť ukázať svoj potenciál na vysokej úrovni basketbalu. Budeme pracovať tak, aby sa postupne stala platnou hráčkou Čajok a krok za krokom posúvať jej výkonnosť,“ uviedol na margo novej akvizície M. Pospíšil.

VIZITKY HRÁČOK


■ Meno a priezvisko: Martina Letková
■ Dátum a miesto narodenia: 16. 12. 1992, Banská Bystrica
■ Národnosť: slovenská
■ Výška: 190 cm
■ Post: pivotka
■ Číslo dresu: 11
■ Predchádzajúce pôsobiská: Heidelberg (Nemecko), MBK Ružomberok, Astro Cagliari (Taliansko), Rücon Spišská Nová Ves
■ Meno a priezvisko: Vanessa Gajdošová
■ Dátum a miesto narodenia: 29. 5. 1999, Bardejov
■ Národnosť: slovenská
■ Výška: 172 cm
■ Post: rozohrávačka/krídlo
■ Číslo dresu: 24
■ Predchádzajúce pôsobiská: North Bend High School, Werner Pacific College (obe USA), Cassovia Košice, Abovia Košice, Union Košice, Tydam Košice, BKM Bardejov

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav